null Vas megye – 50. számú vizsgálat – Atroplusz Kft Főzőkonyha – Vasvár

Vas megye – 50. számú vizsgálat – Atroplusz Kft. Főzőkonyha – Vasvár

Vas megye – 50. számú vizsgálat – Atroplusz Kft. Főzőkonyha – Vasvár

50. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Atroplusz Kft. Főzőkonyha
(9800 Vasvár, József Attila út 23-25.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,8 pont

 

 

Menü: Paradicsomleves, Halporció törtburgonyával, 
Csemegeuborka

 

 

Mintavétel ideje: 2017. május 24.

Mintavételi alap : 186 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-14 év

Főzőkonyha: u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Paradicsomleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Jellemző pirosas-narancsos színű, megfelelő sűrűségű, opálos alaplében zöldfűszer darabok, feketebors szemcsék úsznak, valamint törtfehér színű betűtészta látható levesbetétként megfelelő mennyiségben. A leves tetején elegendő mennyiségű zsiradék gyöngyözik.
Állomány: Az alaplé megfelelő sűrűségű, a sűrítés egynemű, homogén, a levesbetét enyhén túlfőtt.
Illat: A leves jellemző telt, aromás, karakteres illatú, a paradicsomlevesre jellemző édes-savanykás . Idegen szagtól mentes.
Íz: A leves jellemző telt, aromás, karakteres ízű a paradicsomlevesre jellemző édes-savanykás. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Halporció törtkrumplival (11 + 20 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Egy darab, aranybarna színű panírral egyenletesen fedett, kb 11x5x1,5 cm-es téglatest alakú halszelet metszéslapján a halhús jellemző, törtfehér színű, világos sárga pirosas-zöldes fűszerszemcsékkel dúsított sajttartalmú töltelékréteg látható. A töltelék szeletelés során megtartott.

A burgonya egyöntetűen sárgásfehér színű, jellemzően változó méretűre tört, megfelelő mennyiségű zsiradéktól csillogó felületű.
Állomány:

A halszeleten a panír megfelelő állományú, megfelelően ropog, néhol a bírálat időpontjában visszapuhult. A halhús jellemző szerkezetű, puha, omlós, szaftos, a sajttöltelék megfelelően sima, könnyen rágható, krémes.

A burgonya kellően megfőtt, megfelelő mennyiségű zsiradékot tartalmaz, szájban elomló.
Illat: A bundázott hal jellegzetes sült és megfelelő intenzitású halra jellemző illata és sajtos töltelék karakteres illata jól harmonizál a burgonya semleges főtt illatával. Idegen illattól mentes.
Íz: A bundázott hal jellegzetes, megfelelő intenzitású sült hal  íze és sajtos töltelék karakteres-kissé krémes íze jól harmonizál a burgonya semleges főtt ízével. Idegen illattól mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csemege uborka

Külső megjelenés: 1 db kb. 8 cm hosszú, 2 cm átmérőjű uborka olivazöld színű, megfelelően göbös felületű, némelyik kissé sérült, vágást tartalmaz a felülete. Belseje nem üreges.
Állomány: Rugalmas, hersegően ropogós, a savanyúság lé kellően átjárta.
Illat: Jellegzetes, savanykás, ecetes. Idegen szagtól mentes.
Íz: Enyhén édeskés, dominánsan savanyú, jellemző ízű. Minden idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra vonatkoztatva:

Paradicsomleves
Olaj 0,5 l
Liszt 1 kg
Levestészta 1,2 kg
Kristálycukor 0,8 kg
Fekete őrölt bors 0,01 kg
Fűszerpaprika 0,05 kg

Só 0,005 kg
Vöröshagyma 0,4 kg
Szárított zöldségkeverék 0,1 kg
Sűrített paradicsom konzerv 2,8 kg

Halporció mirelit
Tört burgonya 27 kg


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >