null Vas megye – 49. számú vizsgálat – Vasi Fogadó Kft. Főzőkonyha – Kőszeg

Vas megye – 49. számú vizsgálat – Vasi Fogadó Kft. Főzőkonyha – Kőszeg

Vas megye – 49. számú vizsgálat – Vasi Fogadó Kft. Főzőkonyha – Kőszeg

49. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Vasi Fogadó Kft. Főzőkonyha
(9730 Kőszeg Várkör 44.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,7 pont

 

 

Menü: Hentesleves, Mákosmetélt

 

 

Mintavétel ideje: 2017. május 23.

Mintavételi alap : 469 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 14-18 év

Főzőkonyha: u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Hentesleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Az opálos, fűszerpaprikától narancsosbarnára színezett és tejtermékszerű sűrítőanyagból származó fehér szemcséket tartalmazó alaplében közel azonos méretűre és hasonló formájúra darabolt barnásszínű májdarabok, barnás húskockák, narancsos sárgarépakockák, törtfehér fehérrépa és zellerkockák láthatók megfelelő és arányos mennyiségben. levesbetétként sárgás csigatésztát tartalmaz, tetején zsiradékcseppek gyöngyöznek. Az alaplé fekete fűszerszemcséket és zöldfűszerdarabokat tartalmaz. Tetszetős megjelenésű, gazadag leves.
Állomány: Az alaplé jellemző sűrűségű, a zöldségek jól megfőttek, a máj és a hús puha, jól rágható, a levesbetéként adott tészta  is jól átfőtt.
Illat: Jellegzetes, telt, savanykás, a gazadag fűszerhasználat és a változatos összetevők illata harmonizál.
Íz: Jellegzetes, telt, karakteres, savanykás, a gazadag fűszerhasználat (tárkony, babérlevél, petrezselyemzöld) és a gazdag összetevők íze harmonizál. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül . Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mákosmetélt (27 + 5 dkg /adag)

Külső megjelenés: Törtfehér színű, különböző hosszúságú szélesmetélt kifőtt tészta felületén fekete-fehér szemcséket tartalmazó, egyenletesen eloszlatott porcukros mákszórat látható. Tetszetős megjelenésű.
Állomány: A tésztadarabok jól átfőttek, a mák egyenletesre darált, nem csomós, a cukorral együtt jól elkevert.
Illat: A főtt tészta semleges, tiszta illatához a mák kesernyés-édeskés, aromás-karakteres illata harmonikusan illeszkedik. Idegen szagtól mentes.
Íz: A főtt tészta semleges, tiszta ízéhez a mák kesernyés-édeskés, karakteres íze harmonikusan illeszkedik. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 35 adagra vonatkoztatva:

Hentesleves
Sertés lapocka 1,4 kg
Csike máj 0,875 kg
Olaj 0,035 l
Tejföl 12% 0,525 l
Liszt 0,105 kg
Csigatészta 0,28 kg

Babérlevél 0,002 kg
Fekete őrölt bors 0,002 kg
Fűszerpaprika 0,009 kg
Tárkony 0,007 kg
Só 0,018 kg
Ételízesítő sómentes 0,036 kg
Mustár 0,072 kg
Fokhagyma 0,036 kg
Vöröshagyma 0,14 kg
fehérrépa mirelit 0,27 kg
Petrezselyemzöld 0,023 kg
Zeller kocka mirelit 0,18 kg

Mákosmetélt
Fodros metélt 9,45 kg
Porcukor 3,024 kg
Só 0,126 kg
Mák 2,46 kg
Olaj 0,107 l


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >