null Vas megye - 45. számú vizsgálat - Gyöngyös úti tálalókonyha - Sárvár

Vas megye - 45. számú vizsgálat - Gyöngyös úti tálalókonyha - Sárvár

Vas megye - 45. számú vizsgálat - Gyöngyös úti tálalókonyha - Sárvár

45. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Gyöngyös úti tálalókonyha  (9600 Sárvár, Szatmár út 20.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Hamis gulyásleves, Tökfőzelék,

tepsiben sült sertésvagdalt, Graham kenyér

 

Mintavétel ideje: 2016.11.10.

Napi adag: 241 adag/ebéd

Főzőkonyha: ELAMEN Zrt. Nádasdi Étterem (9600 Sárvár, Alkotmány út 22-24.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Hamis gulyásleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától színezett, sárgás, enyhén zavaros lében 2-3 cm-es kockára vágott sárgásfehér krumpli darabok, 1 cm-es kockákra aprított mirelit sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé és zeller. Tetején sok élénkpiros zsírcsepp, alján fűszerszemcsék láthatóak.

Állomány:

A lé hígan folyó. A krumpli és a zöldségek puhák.

Illat:

Illata jellegének megfelelő, zöldséges, enyhén köményes

Íz:

Megfelelően fűszerezett, kellően sós, harmonikus.

Tökfőzelék, tepsiben sült sertésvagdalt (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Világos rózsaszínű főzelékalapban kb. 0,5 cm vastagra gyalult tökcsíkok, apró, zöld színű kapordarabkák és pirospaprika szemcsék.

A feltét kb. 1,5-2 cm vastag, 7x5 cm-es sertésvagdalt szelet. Színe világos, barnás-rózsaszínű.

Állomány:

A főzelék kellően sűrű, csomómentes, sima, a tök csíkok enyhén roppanósak. A vagdalt kissé tömör.

Illat:

A tökfőzelék kapros-savanykás tejfölös illata dominál. A vagdalt illata nem érezhető.

Íz:

A főzelék kissé jellegtelen, a kapor íze dominál. A vagdalt fűszerszegény, ízében a pékáru íze érezhető.

Graham kenyér (5 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 1 cm vastag, szeletelt, előre csomagolt kenyér. Héja sötétebb drapp, a bélzet korpaszemcsékkel tarkított, világos drapp színű.

Állomány:

A héja enyhén visszapuhult, a bélzet rugalmas, de kissé tömör, néhány kisebb lyuk látható benne.

Illat:

Illata jellegzetes, enyhén savanykás, gabonás.

Íz:

Kissé íztelen, gyengén sós. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad  100 adagra vonatkoztatva

Hamisgulyás leves

Köménymag 0,1 kg

Vöröshagyma 1,5 kg

Petrezselyem gyökér (mirelit) 2 kg

Zeller kocka (mirelit) 2 kg

Fűszerpaprika 0,8 kg

Olaj 0,4 l

Sárgarépa 2 kg

Burgonya 7 kg

Lecsó konzerv 0,68 kg

Tökfőzelék

Vöröshagyma 1, 4 kg

Fűszerpaprika 0,02 kg

Liszt 1,8 kg

Gyalult tök (mirelit) 17 kg

Tejföl 12% 3 l

Olaj 0,4 l

Tepsiben sült sertésvagdalt

Vöröshagyma 0,8 kg

Só 0,01 kg

Zsemlemorzsa 0 kg

Tojás 15 db

Őrölt bors 0,01 kg

Fűszerpaprika 0,02 kg

Olaj 0,5 l

Fokhagyma 0,04 kg

Sertés comb 6 kg

Zsemle 50 db

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >