Vas megye - 45. számú vizsgálat - Gyöngyös úti tálalókonyha - Sárvár
Vas megye - 45. számú vizsgálat - Gyöngyös úti tálalókonyha - Sárvár
45. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Gyöngyös úti tálalókonyha (9600 Sárvár, Szatmár út 20.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.11.10. Napi adag: 241 adag/ebéd Főzőkonyha: ELAMEN Zrt. Nádasdi Étterem (9600 Sárvár, Alkotmány út 22-24.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Hamis gulyásleves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától színezett, sárgás, enyhén zavaros lében 2-3 cm-es kockára vágott sárgásfehér krumpli darabok, 1 cm-es kockákra aprított mirelit sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé és zeller. Tetején sok élénkpiros zsírcsepp, alján fűszerszemcsék láthatóak. |
Állomány: |
A lé hígan folyó. A krumpli és a zöldségek puhák. |
Illat: |
Illata jellegének megfelelő, zöldséges, enyhén köményes |
Íz: |
Megfelelően fűszerezett, kellően sós, harmonikus. |
Tökfőzelék, tepsiben sült sertésvagdalt (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Világos rózsaszínű főzelékalapban kb. 0,5 cm vastagra gyalult tökcsíkok, apró, zöld színű kapordarabkák és pirospaprika szemcsék. A feltét kb. 1,5-2 cm vastag, 7x5 cm-es sertésvagdalt szelet. Színe világos, barnás-rózsaszínű. |
Állomány: |
A főzelék kellően sűrű, csomómentes, sima, a tök csíkok enyhén roppanósak. A vagdalt kissé tömör. |
Illat: |
A tökfőzelék kapros-savanykás tejfölös illata dominál. A vagdalt illata nem érezhető. |
Íz: |
A főzelék kissé jellegtelen, a kapor íze dominál. A vagdalt fűszerszegény, ízében a pékáru íze érezhető. |
Graham kenyér (5 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Kb. 1 cm vastag, szeletelt, előre csomagolt kenyér. Héja sötétebb drapp, a bélzet korpaszemcsékkel tarkított, világos drapp színű. |
Állomány: |
A héja enyhén visszapuhult, a bélzet rugalmas, de kissé tömör, néhány kisebb lyuk látható benne. |
Illat: |
Illata jellegzetes, enyhén savanykás, gabonás. |
Íz: |
Kissé íztelen, gyengén sós. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad 100 adagra vonatkoztatva |
Hamisgulyás leves Köménymag 0,1 kg Vöröshagyma 1,5 kg Só Petrezselyem gyökér (mirelit) 2 kg Zeller kocka (mirelit) 2 kg Fűszerpaprika 0,8 kg Olaj 0,4 l Sárgarépa 2 kg Burgonya 7 kg Lecsó konzerv 0,68 kg Tökfőzelék Vöröshagyma 1, 4 kg Fűszerpaprika 0,02 kg Só Liszt 1,8 kg Gyalult tök (mirelit) 17 kg Tejföl 12% 3 l Olaj 0,4 l Tepsiben sült sertésvagdalt Vöröshagyma 0,8 kg Só 0,01 kg Zsemlemorzsa 0 kg Tojás 15 db Őrölt bors 0,01 kg Fűszerpaprika 0,02 kg Olaj 0,5 l Fokhagyma 0,04 kg Sertés comb 6 kg Zsemle 50 db
|