null Tolna megye - 30. számú vizsgálat - Eszterlánc Óvoda Tagintézmény - Dunaföldvár

Tolna megye - 30. számú vizsgálat - Eszterlánc Óvoda Tagintézmény - Dunaföldvár

Tolna megye - 30. számú vizsgálat - Eszterlánc Óvoda Tagintézmény - Dunaföldvár

30. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Eszterlánc Óvoda Tagintézmény (7020 Dunaföldvár, Jókai út 7.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü: Zöldbableves magyarosan, Rántott hal,

főtt burgonya, Kukoricasaláta

 

Mintavétel ideje: 2016.11.17.

Napi adag: 240 adag/ebéd

Főzőkonyha: DBM Mikrotérségi Óvoda és Bölcsőde (7020 Dunaföldvár, Kossuth L. út 19-23.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldbableves magyarosan (2 dl/adag)

Külső megjelenés:

Barnás színű zavaros lében, 1,5-2 cm hosszú sárgahüvelyű zöldbab, vékony csíkokra szeletelt sárgarépa és fehérrépa. A levesbetét nagyobb része enyhén pirított rombusz alakú-, kisebb hányada sötétbarnára pirított eperlevél tészta. Alján fekete fűszerszemcsék és zöldfűszer levéldarabkák, tetején narancssárga zsírcseppek.

Állomány:

A lé viszonylag hígan folyó, a zöldségek szétfőttek, a tészta elpuhult. A zöldbab kissé szálas, nem megfelelően tisztított, némelyik szára is látható.

Illat:

Illata nem teljesen tiszta, állott, enyhén avas, rántásos illat érződik.

Íz:

Nem harmonikus, fűszerezetlen, íztelen.

Rántott hal, főtt burgonya (15 dkg+20 dkg/adag)

Külső megjelenés:

0,5-1 cm vastag, 14x7,5 cm-es, aranysárgára sütött, panírozott halfilé. A panír egyenetlen vastagságú, hézagmentesen fed. A halhús rózsaszínes-fehér színű.

A burgonya fehér színű, egyenetlen (1-3 cm-es) kockákra darabolt burgonya. Sok a szétfőtt törmelék.

Állomány:

A hal panír része nem ropogós, kissé visszapuhult, nem olajos. A halhús a vastagabb, középső részeken gyengén sült, rugalmas, nem omlós.

A burgonya szétfőtt.

Illat:

A hal és a burgonya illata jellegtelen.

Íz:

A hal ízében ízfokozó íze érezhető. Nem kellemes, nem harmonikus.

A burgonya teljesen íztelen, vizes.

Kukoricasaláta (2 db/adag)

Külső megjelenés:

Szürkésfehér, jellegzetesen sűrűn folyó mártásban, élénksárga kukoricaszemek.

Állomány:

A mártás sűrűn folyó, a kukorica héja kemény, nehezen rágható.

Illat:

Jellegének megfelelően enyhén savanykás.

Íz:

Jellegének megfelelően enyhén savanykás.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Zöldbableves magyarosan

Sárgahüvelyű bab (mirelit)

Vöröshagyma

Fokhagymagerezd (mirelit)

Sárgarépa

Petrezselyemgyökér

Őrölt feketebors

Zöldpaprika

Étolaj

Finomliszt

Csemege fűszerpaprika

Petrezselyemzöld

Levestészta

Rántott hal, főtt burgonya

Cápaharcsafilé (mirelit)

Halak fűszerkeverék

Finomliszt

Tojás

Tej 1,5%

Zsemlemorzsa

Étolaj

Burgonya

Kukoricasaláta

Csemege morzsolt kukorica (mirelit)

Majonéz

Mustár

Tejföl 12%

Porcukor

Citromlé

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >