null Tolna megye - 28. számú vizsgálat - Százszorszép Óvoda Tálalókonyha - Szakály

Tolna megye - 28. számú vizsgálat - Százszorszép Óvoda Tálalókonyha - Szakály

Tolna megye - 28. számú vizsgálat - Százszorszép Óvoda Tálalókonyha - Szakály

28. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Százszorszép Óvoda Tálalókonyha (7192 Szakály, Szabadság út 151/A.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Tarhonyaleves, Finomfőzelék, Rántott sajt

 

Mintavétel ideje: 2016.11.15.

Napi adag: 36 adag/ebéd

Főzőkonyha: Szakály Község Önkormányzati Főzőkonyha

Részletes érzékszervi minősítés:

Tarhonyaleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés:

Világos sárgásbarna opálos lében, szabálytalan méretű és formájú tarhonya, különböző nagyságú és alakú sárgarépa és petrezselyemgyökér darabok. Felületén pirospaprikától narancs-pirosra színezett zsírcseppek. Alján apró fekete és piros színű fűszerszemcsék.

Állomány:

A lé hígan folyó, a kisebb tarhonya darabkák és a zöldségek túlfőttek.

Illat:

Paprikás-zsíros illat mellett az ételízesítő jellegzetes illata érezhető.

Íz:

A zöldségek természetes íze –a sárgarépa kivételével- a túlfőzés miatt nem érzékelhető. A sárgarépa viszont friss hatású, kellemes, édeskés, ízletes. A leves összességében gyengén fűszeres, kissé jellegtelen, az ételízesítő íze érezhető.

Finomfőzelék, Rántott sajt (2 dl+4 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Narancsos-barnás színű sűrű főzelék alapban sokféle zöldség - apró szemű zöldborsó, egyenetlenre gyalult sárgarépa, petrezselyemgyökér, karfiol rózsa, brokkoli szemcsék, stb.- illetve zöldfűszer foszlányok.

A feltét 11x6x1,5 cm-es téglatest alakú, nagyon világos sárgára sült rántott sajt szelet.

Állomány:

A főzelék állománya zöldséges sűrítésre emlékeztető, kellően sűrű. A zöldborsó se nem puha, se nem kemény, megfelelő állományú, a többi zöldség kissé túlfőtt.

A rántott sajt növényi alapanyagra emlékeztető állományú, száraz, nem jellegzetesen nyúlós. Nincs megfelelően átsütve.

Illat:

Jellegének megfelelően zöldséges, a brokkoli illata érezhető.

A sajt jellegtelen, gyenge, enyhén savanykás.

Íz:

A főzelék ízében a sokféle zöldség kellemes, ízletes, harmonikus összhangot eredményez.

A rántott sajt jellegtelen, íztelen, nyers hatású.

A főzelék átlag feletti ízhatása ellensúlyozza a sajt átlag alatti minőségét.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Adatbekérés folyamatban van

 

 

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >