Tolna megye - 28. számú vizsgálat - Százszorszép Óvoda Tálalókonyha - Szakály
Tolna megye - 28. számú vizsgálat - Százszorszép Óvoda Tálalókonyha - Szakály
28. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Százszorszép Óvoda Tálalókonyha (7192 Szakály, Szabadság út 151/A.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.11.15. Napi adag: 36 adag/ebéd Főzőkonyha: Szakály Község Önkormányzati Főzőkonyha |
Részletes érzékszervi minősítés:
Tarhonyaleves (2 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Világos sárgásbarna opálos lében, szabálytalan méretű és formájú tarhonya, különböző nagyságú és alakú sárgarépa és petrezselyemgyökér darabok. Felületén pirospaprikától narancs-pirosra színezett zsírcseppek. Alján apró fekete és piros színű fűszerszemcsék. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, a kisebb tarhonya darabkák és a zöldségek túlfőttek. |
Illat: |
Paprikás-zsíros illat mellett az ételízesítő jellegzetes illata érezhető. |
Íz: |
A zöldségek természetes íze –a sárgarépa kivételével- a túlfőzés miatt nem érzékelhető. A sárgarépa viszont friss hatású, kellemes, édeskés, ízletes. A leves összességében gyengén fűszeres, kissé jellegtelen, az ételízesítő íze érezhető. |
Finomfőzelék, Rántott sajt (2 dl+4 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Narancsos-barnás színű sűrű főzelék alapban sokféle zöldség - apró szemű zöldborsó, egyenetlenre gyalult sárgarépa, petrezselyemgyökér, karfiol rózsa, brokkoli szemcsék, stb.- illetve zöldfűszer foszlányok. A feltét 11x6x1,5 cm-es téglatest alakú, nagyon világos sárgára sült rántott sajt szelet. |
Állomány: |
A főzelék állománya zöldséges sűrítésre emlékeztető, kellően sűrű. A zöldborsó se nem puha, se nem kemény, megfelelő állományú, a többi zöldség kissé túlfőtt. A rántott sajt növényi alapanyagra emlékeztető állományú, száraz, nem jellegzetesen nyúlós. Nincs megfelelően átsütve. |
Illat: |
Jellegének megfelelően zöldséges, a brokkoli illata érezhető. A sajt jellegtelen, gyenge, enyhén savanykás. |
Íz: |
A főzelék ízében a sokféle zöldség kellemes, ízletes, harmonikus összhangot eredményez. A rántott sajt jellegtelen, íztelen, nyers hatású. A főzelék átlag feletti ízhatása ellensúlyozza a sajt átlag alatti minőségét. |
Részletes összetétel/ anyaghányad |
Adatbekérés folyamatban van |
|
|