null Szabolcs-Szatmár-Bereg megye-8. számú vizsgálat-Erkel Ferenc Általános Iskola Tálalókonyha -Újfehértó

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye-8. számú vizsgálat-Erkel Ferenc Általános Iskola Tálalókonyha -Újfehértó

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye-8. számú vizsgálat-Erkel Ferenc Általános Iskola Tálalókonyha -Újfehértó

8. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Erkel Ferenc Általános Iskola Tálalókonyha (4244 Újfehértó, Kodály Z. út 1. )

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü: Tejfölös burgonyaleves, Hentes tokány orsó tésztával,

Mongol saláta (sárgarépás káposzta saláta)

 

Mintavétel ideje: 2017.04.04.

Napi adag: 353 adag/ebéd

Főzőkonyha: P. Dussmann Kft.

Újfehértó Konyha

(4244 Újfehértó, Eötvös út 26.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tejfölös burgonyaleves (3 dl /adag)

Külső megjelenés:

Opálos, sárgás-drapp színű, színtelen zsiradékcseppeket és fehér, a sűrítőanyagból származó, tejtermékre utaló szemcséket tartalmazó alaplében egyenletes méretűre, aprított sárga színű kisebb burgonyakockák láthatók megfelelő mennyiségben.

Állomány:

Az alaplé megfelelő sűrűségű, sima, a burgonya puhára főtt, néhol túlfőtt, szétesik.

Illat:

Enyhén savanykás- ecetes illat mellett más illat nem érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Savanykás ízű, a babérlevél íze enyhén érezhető. Fűszerszegény, enyhén sós. Idegen íztől mentes.

Hentes tokány orsótésztával (8 dkg+-20 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától narancsos-barnásra színezett fekete fűszerszemcséket tartalmazó, hígabb szaftban apró méretűre és különböző formájúra vágott, nem jól tisztított, zsíros-mócsingos részt tartalmazó sertéshús, zöld savanyúuborka és vékony szalonnadarab csíkok láthatók. A köret törtfehér színű, barnás korpaszemcse pöttyökkel tarkított főtt orsótészta.

Állomány:

A hús rugalmasan puha, jól átfőtt, omlós, de zsíros-mócsingos részeket tartalmaz. A szalonna nem kellően megpirított. A szaft hígan folyó, nem megfelelően sűrű, kissé zsíros.

A tészta megfelelően és egyenletesen átfőtt, rugalmas állagú.

Illat:

A tészta, tiszta, semleges illatú. A tokány savanykás illata elnyomja a többi összetevő illatát. Összességében nem harmonikus. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A tészta jellegének megfelelő, de enyhén lisztes, semleges ízű. A tokány esetén a szalonna füstölt és az savanyú uborka íze dominál, fűszerszegény. Összességében kevésbé harmonikus. Idegen íztől mentes.

                                                  

Mongol saláta (sárgarépás káposzta saláta) (6-9 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Hosszú csíkokra reszelt fehér káposzta látható vékony sárgarépacsíkokkal elkeverve a minimális ecetes lében.

Állomány:

A káposzta ropogós, a sárgarépa szeletek olyan vékonyra szeltek, hogy állománya nem ítélhető meg.

Illat:

Erős, szúrós, ecetes illat dominál, ami elnyom minden más illatot.

Íz:

A szúrósan ecetes szag miatt az saláta íze nem érezhető, csak az ecet kellemetlen, nyálkahártyát irritáló hatása állapítható meg.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Tejfölös burgonyaleves

Lecsó kolbász

Olaj

Tejföl

Liszt

Babérlevél

Őrölt bors

Fűszerpaprika

Ételízesítő

Ecet

Burgonya

Fokhagyma

Vöröshagyma

Petrezselyemzöld (mirelit)

Sárgarépa kocka (mirelit)

Hentes tokány orsótésztával

Sertés lapocka

Füstölt kenyérszalonna

Toast sonka

Olaj

Liszt

Őrölt bors

Fűszerpaprika

Fokhagyma

Vöröshagyma

Paradicsompüré konzerv

Csemege uborka


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >