null Szabolcs-Szatmár-Bereg megye-5 számú vizsgálat-ÁMK Főzőkonyha-Ófehértó

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye-5 számú vizsgálat-ÁMK Főzőkonyha-Ófehértó

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye-5 számú vizsgálat-ÁMK Főzőkonyha-Ófehértó

5. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

ÁMK Főzőkonyha (4558 Ófehértó, Szent István út 6-8.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Köménymagleves színes levesgyönggyel,

Brokkoli rakott mix

 

Mintavétel ideje: 2016.06.28.

Napi adag: 330 adag/ebéd

Főzőkonyha: Ófehértó Község Önkormányzata

u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Köménymagleves színes levesgyönggyel (4 dl/adag)

Külső megjelenés:

Sárgásbarna színű, opálos alaplé megfelelő mennyiségű, fűszerpaprikától narancsosra színezett zsiradékcseppekkel a tetején. A homogén alaplében zöld színű fűszerszemcsék láthatók megfelelő mennyiségben.

A deformált gömb, aprókavics formájú vajszínűre, zöldre és pirosas bordóra színezett levesgyöngy szín szerint egyenletes méretű. Összhatásában az alaplébe helyezett levesgyöngy tetszetős megjelenésű, az összetevők aránya és mennyisége megfelelő.

Állomány:

Az alaplé megfelelő sűrűségű, egynemű, homogén. A levesgyöngy ropogós, olajos tapintású, az alaplébe helyezve megfelelő állagúra puhul vissza.

Illat:

Az alaplé köményes, paprikás-rántásos illata dominál. A levesgyöngy tiszta, semleges illatú. Összhatásában a leves illata harmonikus. Idegen illat nem érezhető.

Íz:

Megfelelően ízesített, a sóhasználat megfelelő. Harmonikusan érződik a kömény és paprikás rántás íze. A levesgyöngy tiszta, pirított tésztára jellemző ízű. Idegen ízt nem érezni. Összhatásában harmonikus.

Brokkoli rakott mix (30dkg/adag)

Külső megjelenés:

A 10cm x10cm x5cm szabályos hasáb alakú rakott ételt, zsemlebarna pirított foltokkal tarkított egyenletesen de vékonyan bevont tejfölréteg fedi. Zöld színű brokkolirózsa darabokból, fehér színű karfiolrózsa darabokból és narancssárga színű, hullámos felületű sárgarépa korongokból áll a felső és alsó réteg. Köztük egyenletesre darált, barna színű húsból és fehér színű főtt rizsből valamint vajszínű főtt zabból álló réteg található. Nem zsíros, vízkiválás nem tapasztalható.

Állomány:

Az összetevők megfelelően és egyenletesen átfőttek, a hús megfelelő puhaságú, nem zsíros, nem száraz, rágási maradékot nem ad.

Illat:

A brokkoli a hús és a tejföl savanykás illata harmonikusan érezhető. Idegen illattól mentes.

Íz:

Megfelelően fűszerezett, ízesített, a só használat megfelelő. Az összetevők íze harmonizál.  Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Köménymagleves színes levesgyönggyel

Liszt

Olaj

Fűszerpaprika

Őrölt bors

Vöröshagyma

Egész kömény

Levesgyöngy

Ételízesítő (sómentes)

Brokkoli rakott mix

Brokkoli (mirelit)

Pulyka felsőcomb

Tejföl

Olaj

Vöröshagyma

Fűszerpaprika

Őrölt bors

Zabpehely

Ételízesítő (sómentes)

Fokhagyma

Rizs

 

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >