null Szabolcs-Szatmár-Bereg megye-4. számú vizsgálat-Önkormányzati Főzőkonyha

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye-4. számú vizsgálat-Önkormányzati Főzőkonyha

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye-4. számú vizsgálat-Önkormányzati Főzőkonyha

4. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

Önkormányzati Főzőkonyha (4561 Baktalórántháza, Vásártér út 1.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Cseresznyeleves, Párizsi csirkemell

petrezselymes burgonya, Vitaminsaláta

 

Mintavétel ideje: 2016.06.30.

Napi adag: 172 adag/ebéd

Főzőkonyha: u.a.

Részletes érzékszervi minősítés:

 Cseresznyeleves (2,5dl/adag)

Külső megjelenés:

Mályvaszínű opálos alaplében nem magozott, megfelelő méretű és mennyiségű cseresznye található. Az alaplében barna színű, pontszerű fahéjfűszer-szemcsék és néhány tejtermékszemcse látható. Összhatásában tetszetős megjelenésű.

Állomány:

Az alaplé megfelelő sűrűségű, csomómentes, tejszín sűrűségűen folyó, krémes. A cseresznye megfelelően puha, egyenletesen megfőtt.

Illat:

Édeskés gyümölcsös-fahéjas illatú. Harmonikus. Idegen illat nem érezhető.

Íz:

Kevésbé intenzív ízű a kelleténél enyhébb ízesítés miatt. Idegen ízt nem érezni. Összhatásában harmonikus.

Párizsi csirkemell (10 dkg/adag) petrezselymes burgonya (30 dkg/adag)

Külső megjelenés:

A világosbarna színű, párizsi bundával egyenletesen fedett, szabályos hússzelet formájú, 16x10 cm átmérőjű hús megfelelő vastagságú. A hús vágásfelülete csontfehér színű, kellően átsült. Sárga színű, szabálytalan hasáb alakúra vágott burgonya friss, megfelelő mennyiségű, apróra vágott petrezselyemzölddel egyenletesen fedett. Megfelelő mennyiségű zsiradékot tartalmaz.

Állomány:

A bunda megfelelő puhaságú, átsült, a húshoz jól tapad. A hús átsült, puha, rágási maradékot nem ad. Nem zsíros, nem száraz. A burgonya megfelelően megfőtt.

Illat:

A bundázott húsra jellemző, a hús és a bunda illata harmonikusan érezhető. A köretben a petrezselyem illata dominál. Összhatásában harmonikus. Idegen illattól mentes.

Íz:

Harmonikus, a bundázott húsra jellemző ízű. A burgonya semleges ízét jól kiegészíti a petrezselyem friss íze. Összhatásában harmonikus. A fűszer és sóhasználat megfelelő. Idegen íztől mentes.

Vitaminsaláta (10dkg/adag)

Külső megjelenés:

Az opálos, megfelelő mennyiségű lében karikára vágott sárga színű paprika, laskára vágott paradicsom, hámozott, zöld színű uborkaszeletek és vöröshagyma karikák láthatóak. Az uborka mennyisége dominál.

Állomány:

Az összetevők megfelelően és egyenletesen átértek az ecetes lében. A paprika és uborka roppanós, friss érzetű. 

Illat:

Friss ecetes-zöldséges illatú, harmonikus. Idegen illattól mentes.

Íz:

Megfelelően savanyú, friss zöldségek íze megfelelően harmonizál az ecetes lével. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Cseresznyeleves

Cseresznye

Liszt

Gyümölcsleves alap

Tejföl

Szegfűszeg

Fahéj

Kristálycukor

Rama főzőkrém

Párizsi csirkemell

Csirkemell filé

Tojás

Tej

Olaj

Liszt

Burgonya

Petrezselyemzöld

Vitaminsaláta

Uborka

Paradicsom

Paprika

Vöröshagyma

Ecet

Kristálycukor

 

 

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >