null Szabolcs-Szatmár-Bereg megye-14. számú vizsgálat-Csaholci Társulás Napköziotthonos Óvoda Tálalókonyha- Vámosoroszi

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye-14. számú vizsgálat-Csaholci Társulás Napköziotthonos Óvoda Tálalókonyha- Vámosoroszi

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye-14. számú vizsgálat-Csaholci Társulás Napköziotthonos Óvoda Tálalókonyha- Vámosoroszi

14. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (főző- és tálalókonyha)

Csaholci Társulás Napköziotthonos Óvoda Tálalókonyha (4966 Vámosoroszi, Zrínyi út 8/a.)

A menü minősítése:

 

kiválóan megfelelt átlag feletti átlagos átlag alatti NEM MEGFELELŐ

 

 

Menü: Köménymagleves nokedlival, Zöldséges csirkeragu, Párolt rizs

 

 

Mintavétel ideje: 2017. április 5.

Napi adag: 65 adag/ebéd

Főzőkonyha: u.a.

Részletes érzékszervi minősítés:

Köménymagleves nokedlival (3 dl /adag)

Külső megjelenés: Narancsos-drappos, krémlevesre jellemző sűrűségű alaplé színe tejterméket tartalmazó sűrítésre utal. Fűszerpaprikától narancsosra színezett zsiradékcseppek és fekete fűszerszemcsék láthatók a leves tetején. Levesbetétként különböző méretű, néhol összetapadt, törtfehér színű nokedli található.
Állomány: Krémlevesre jellemző sűrűségű, egynemű, homogén. A nokedli ázott, többnyire nem főtt át jól, kissé kemény, külső felülete nyálkás. 
Illat: Kissé savanykás, szúrós köményes illat dominál. A rántás lisztes és a tészta ázott illata is erősen érződik. Nem harmonikus. Idegen illat nem érezhető.
Íz: A kömény erős íze, és feltehetően a tejterméket is tartalmazó sűrítés savanykás íze nem harmonikus. A nokedli lisztes íze is érezhető. Idegen ízt nem érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöldséges csirkeragu, Párolt rizs (3-4 dkg + 13-18 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Halvány zöldes-sárga, olajos szaftban egyenetlen méretűre vágott drappos színű csirkehús-darabok, szürkés gombaszeletek és sárgászöld borsószemek láthatók megfelelő és arányos mennyiségben.

A köretként tálalt, törtfehér színű, hosszúkás rizsszemek több, könnyen szétnyomható kisebb-nagyobb csomót tartalmaznak. A három adag étel egyikében undort keltő idegen anyag volt (hajszál), így a bíráló nem folytatta a bírálatot.

Állomány: A hús nem egyenletesen főtt meg, de többnyire puha, nem rágós, néhány darab szálakra szétesett. A gomba jellegzetes konzervgomba állományú, kissé szivacsos-gumiszerű, a zöldborsó puha. A rizs jól átfőtt, kissé olajos érzetű.
Illat: Kissé gyenge, aromaszegény ragu, a zöldborsó illata dominál a főtt rizs jellegzetes gabona illata mellett. Idegen szagtól mentes.
Íz: A ragu kevésbé fűszeres, a konzervgomba jellegzetes íze érezhető a borsó és a zsiradék domináns íze mellett. Kissé aromaszegény, a rizs semleges, gabona ízű, enyhén sós. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Adatkérés folyamatban van.


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >