null Szabolcs-Szatmár-Bereg megye-13.számú vizsgálat-Bárdos Lajos Általános Iskola Tálalókonyha- Fehérgyarmat

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye-13.számú vizsgálat-Bárdos Lajos Általános Iskola Tálalókonyha- Fehérgyarmat

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye-13.számú vizsgálat-Bárdos Lajos Általános Iskola Tálalókonyha- Fehérgyarmat

13. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (tálalókonyha)

Bárdos Lajos Általános Iskola Tálalókonyha (4900 Fehérgyarmat, Bajcsy Zs. út 15.)

A menü minősítése:

 

kiválóan megfelelt átlag feletti ÁTLAGOS átlag alatti nem megfelelő

 

 

Menü: Kertészleves, Rántott halfilé, Burgonyapüré, Gyümölcssaláta

Mintavétel ideje: 2017. április 5.

Napi adag: 379 adag/ebéd

Főzőkonyha:
Fehérgyarmat Város Önkormányzat Közétkeztetési Intézmény Főzőkonyha
(4900 Fehérgyarmat, Iskola köz 1.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Kertészleves (3 dl /adag)

Külső megjelenés: Sárgászöld, áttetsző lében hullámos felületű, egyenetlen méretűre, különböző formájúra vágott narancsos színű sárgarépa, bőséges mennyiségben fakózöld színű kelbimbó, apró rózsáira szedett törtfehér színű karfiol és néhol zöld brokkolirózsadarab található. Megfelelő mennyiségű zsiradékcsepp gyöngyözik a tetején. A levesben szétfőtt zöldségtörmelékek vannak.
Állomány: A lé hígan folyó, a zöldségek puhák, kissé szétfőttek.
Illat: Jellegzetes, zöldséges, a karfiol illata dominál. Minden idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegtelen, kevésbé fűszeres, enyhén édeskés, a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. Ízéből kiérződik a fagyasztva tárolt zöldségek jellegzetes íze. Minden idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rántott halfilé burgonyapürével (8 dkg+-20 dkg/adag)

 

Külső megjelenés:

Kb. 13 cm hosszú, kb. 8 cm széles, kb. 0,5 cm vastag, fehér szezámmagokat tartalmazó aranysárga panírban sütött halfilé látható köretként halványsárga színű, szinte habszerű burgonyapürével tálalva. A panír egyenletesen vastag, hézagmentesen fedi a fehér színű halhúst.

Állomány: A halhús puha, omlós, szálkamentes, a halhúsra jellemző rostok megtartottak. A panír megfelelően megsült, a bírálat időpontjában kissé visszapuhult. A burgonyapüré krémes, lágy, sima, habszerű.
Illat: Tengeri halra jellemző, az sütéshez használt olaj illata enyhén érezhető. A burgonyapüré illata kevésbé dominál, a rántott hal illata mellett. Idegen szagtól mentes.
Íz: A hal íze karakteres, jellegzetes rántott hal ízű. A burgonya ízét teltté teszi a felhasznált tejtermék aromás íze, de a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. Összességében harmonikus. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyümölcssaláta (6-9 dkg/adag)

 

Külső megjelenés: Élénkpiros színű felezett koktélcseresznye, sárgászöld színű szőlőszemek, fakósárga ananászkockák, narancssárga körte és barackdarabok láthatók közel azonos méretűre aprítva megfelelő mennyiségű átlátszó, vízszerű, szirupos lében.
Állomány: A gyümölcsök kellően puhák, jól rághatók, roppanósak.
Illat: Harmonikus, édeskés-savanykás, gyümölcsös, az ananász illata dominál. Idegen szagtól mentes.
Íz: Harmonikus, a szirupos lé édes íze mellett a gyümölcsök íze is érezhető. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Kertészleves
Brokkoli mix (mirelit)
Kelbimbó (mirelit)

Őrölt bors
Vöröshagyma
Petrezselyemzöld (mirelit)
Petrezselyemgyökér (mirelit)
Sárgarépa
Tojás
Olaj
Liszt

Rántott halfilé, burgonyapürével
Halfilé
Tojás
Liszt
Zsemlemorzsa
Rama
Burgonya

Tej


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >