Szabolcs-Szatmár-Bereg megye-12. számú vizsgálat-Erzsébet Királyné Alapfokú Általános Szakiskola Alsótagozat -Rakamaz
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye-12. számú vizsgálat-Erzsébet Királyné Alapfokú Általános Szakiskola Alsótagozat -Rakamaz
12. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Erzsébet Királyné Alapfokú Általános Szakiskola Alsótagozat (4465 Rakamaz, Ady Endre út )
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2017.04.04. Napi adag: 425 adag/ebéd Főzőkonyha: Rakamaz Mesevár Óvoda Főzőkonyha (4465 Rakamaz, Bocskai út 55/a.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Rizsehús (16 dkg /adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikás szafttól narancsosra színezett, apróra töredezett rizsszemek között barnás színű, különböző méretűre vágott, jól tisztított húskockák, apró darabokra szétfőtt sárgarépa és fehérrépa darab is látható. Apró fekete fűszerszemcsék láthatók a felületén. Az összetevők eloszlása nem egyenletes, a hús mennyisége a rizshez képest kevés. Az étel megnevezése és megjelenése összhangban van. |
Állomány: |
A rizs és a zöldségek kissé túlfőttek, de a rizs még pergős, nem csomós. A hús puha, rostjaira szétfőtt, jól rágható. A zöldségek mállók, szétfőttek a fehérrépa fás részeket is tartalmaz. |
Illat: |
Az ételre jellemző, de kevésbé intenzív illatú, a zöldségek édeskés illata dominál. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Gyengén fűszerezett, de az ételre jellemző íz hatású, a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül, édeskés íz jellemzi. Idegen íztől mentes. |
Szilva befőtt (5 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Bordós-lilás színű, 4 db egész, nem magozott szilva látható mályvaszínű befőttlében. A szilvaszemek jellemző méretűek, alakúak, enyhén foltosak, repedtek, néhol roncsolódottak. |
Állomány: |
A gyümölcs héja kissé kemény, ráncos, ropogós, de belseje puha, szétmálló. |
Illat: |
Édeskés, enyhén gyümölcsös, tiszta illatú. Minden idegen illattól mentes. |
Íz: |
Édeskés, enyhén kesernyés ízű, de a szilva jellemző íze érezhető. Minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad |
Adatbekérés folyamatban van |