null Somogy megye – 78. számú vizsgálat – Nemzeti Kézilabda Akadémia Konyha - Balatonboglár

Somogy megye – 78. számú vizsgálat – Nemzeti Kézilabda Akadémia Konyha - Balatonboglár

Somogy megye – 78. számú vizsgálat – Nemzeti Kézilabda Akadémia Konyha - Balatonboglár

78. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Nemzeti Kézilabda Akadémia Konyha
(8630 Balatonboglár, Kodály Z. u. 12-13.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,5 pont

 

 

Menü:Frankfurti leves,Sült csirkecomb rizzsel és steak burgonyával

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. június 28

Mintavételi alap : 97 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-18 év

A főzőkonyha üzemeltetője: Nemzeti Sportközpontok
(1146 Budapest, Hermina u. 49.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Frankfurti leves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: A megfelelő sűrűségű, opálos, pirospaprikától színezett, feltehetően tejterméket tartalmazó sűrítésből származó apró fehér szemcséket tartalmazó alaplében csekély mennyiségben jól tisztított tört fehér burgonyakockák,  karika alakúra vágott, szétpattant, szétfőtt barnás színű virsli darabok mellett nagyobb káposztatorzsa darabokat is tartalmazó sárgászöld kelkáposztalevelek találhatók. Tetején megfelelő mennyiségben apró zsiradékcseppek valamint ételízesítőből származó apró fűszerdarabok láthatók.
Állomány: A lé megfelelő sűrűségű, a káposzta átfőtt, de a torzsák nehezen rághatók, a burgonya kissé túlfőtt. A virsli szétfőtt, szétpattant, puha.
Illat: A frankfurti levesre jellemző, a káposzta illata dominál, enyhe füstölt illat érezhető. Idegen illattól mentes.
Íz: Kissé gyenge ízhatású, savanykás, a kelkáposzta és a virsli füstölt íze dominál. Idegen íz nem érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sült csirkecomb rizzsel és steak burgonyával (8 dkg + 10 dkg + 10 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Az 1 darab kb. 15 cm hosszú, teljes, bőrös csirkecombra jellemző formájú, barnára sült, felületén sötétbarna fűszerezést tartalmazó hús köreteként sárgás színű, arany barnára sült fűszeres felületű steakburgonya cikkeket és párolt rizst kínálnak. A köretként tálalt, tört fehér színű, hosszúkás rizsszemek helyenként csomóban összeállnak, amik villával szétnyomhatók. Egymáshoz viszonyított arányuk és mennyiségük megfelelő.

Állomány: A burgonya kérge ropogós, belseje puha, a rizs jól átfőtt, pergős. A csirkecomb jól átsült, szaftos, bőre ropogós.
Illat: A steakburgonya fűszeres és a hús sült fűszeres illata harmonizál a rizs semleges, tiszta gabona illatával.  Idegen szagtól mentes.
Íz: A steakburgonya fűszeres és a hús sült fűszeres íze harmonizál a rizs semleges, tiszta gabona ízével. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 10 adag:

Frankfurti leves
Só 0,004 kg
Bécsi virsli 0,6 kg
Majoranna 0,01 kg
Fűszerpaprika 0,02 kg
Ételízesítő 0,05 kg
Liszt 0,02 kg
Tejföl 12% 0,05 l
Kelkáposzta 0,6 kg
Burgonya 0,4 kg
Vöröshagyma 0,05 kg

Sült csirkecomb rizzsel és steak burgonyával
Olaj 0,05l
Só 0,01 kg
Csirkecomb, egész 3 db
Fekete őröltbors 0,001 kg
Ételízesítő 0,01 kg

Rizs 1 kg
Burgonya 1 kg


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >