null Somogy megye – 77. számú vizsgálat – Erzsébet Gyermek és Ifjúsági Táborok Szolgáltató Kft. Főzőkonyha - Fonyódliget

Somogy megye – 77. számú vizsgálat – Erzsébet Gyermek és Ifjúsági Táborok Szolgáltató Kft. Főzőkonyha - Fonyódliget

Somogy megye – 77. számú vizsgálat – Erzsébet Gyermek és Ifjúsági Táborok Szolgáltató Kft. Főzőkonyha - Fonyódliget

77. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Erzsébet Gyermek és Ifjúsági Táborok Szolgáltató Kft. Főzőkonyha
(8840 Fonyódliget, Virág utca 77.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 12,5 pont

 

 

Menü:Zöldborsóleves, Vadas pulykaragu tésztaköret

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. június 28.

Mintavételi alap : 1044 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-16 év, felnőtt

A főzőkonyha üzemeltetője: Erzsébet Gyermek és Ifjúsági Táborok Szolgáltató Kft
(1134 Budapest, Váci út 34.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsóleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Pirospaprikától színezett sárgás alaplében jellemző színű zöldborsószemek, 1x1 cm-kockára darabolt narancsos sárgarépa és tört fehér fehérrépa kockák, levesbetétként vajszínű kockatészta látható. A tetején nagyobb mennyiségű narancsos színű zsiradék cseppek gyöngyöznek. 
Állomány: Az alaplé hígan folyó, a zöldségek puhák, a levesbetét kissé túlfőttek.
Illat: A zöldborsó illata mellett a fagyasztott zöldségekre jellemző illat érezhető. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellemző, zöldborsóra jellemző ízű, kissé zsíros érzetet kelt. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vadas pulykaragu tésztaköret (25 dkg /adag)

Külső megjelenés: Pirospaprikától és tejterméket tartalmazó sűrítéstől narancsos-rózsaszínesre színezett ragualapban fekete bors és pirospaprika szemcsék, különböző alakúra, nagyméretűre darabolt, nem megfelelően tisztított húsdarabok láthatók.Vajszínű,  zsírtól fénylő, orsótészta a köret.
Állomány: A megfelelő ragualapban a nagy darab húsok nem megfelelően tisztítottak, inas-zsíros darabok nehezen rághatók. A tészta megfelelően átfőtt.
Illat: A ragu mustáros illata dominál, édeskés. A tészta tiszta, gabona illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: A ragualap ízében a sárgarépa és mustár íze dominál, kissé fűszerszegény. A tészta tiszta, jellemző ízű. Összhatásában kissé üres. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 1000 adag:

Zöldborsóleves
Kiskocka tészta 8 kg
Zöldborsó mirelit 50 kg
Sárgarépa mirelit 15 kg
Petrezselymzöld 1 kg
Húsleveszöldség 110 kg
Hagymakocka 15 kg
Fokhagyma 1 kg
Fűszerpaprika 0,8 kg
Ételízesítő 2 kg
Só 5 kg

Vadas pulykaragu tésztaköret
Pulyka felsőcomb 80 kg
Sárgarépa mirelit 15 kg
Kristálycukor 1 kg
Liszt 10 kg
Olaj 10 l
Tejföl 12% 20 l
Citromlé 0,3 l
Só 5 kg
Őrölt bors 0,15 kg
Mustár 5 kg
Orsó tészta 80 kg



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >