Somogy megye - 71. számú vizsgálat - Kaposvári Egyetem-Gyakorló Óvoda
Somogy megye - 71. számú vizsgálat - Kaposvári Egyetem-Gyakorló Óvoda
71. számú vizsgálat – (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvoda Főző- és Tálalókonyha
(7400 Kaposvár, Béke utca 75.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 15,3 pont |
Menü: Gulyásleves, Túróscsusza
Mintavétel ideje: 2018. március 12.
Mintavételi alap : 93 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: óvodás
Főzőkonyha:
u.a.
Részletes érzékszervi minősítés:
Gulyásleves (2 dl/adag)
Külső megjelenés: | Sárga színű, opálos, hígan folyó lében eltérő méretű sárgarépa-, hús- és burgonyakockák, gyári csipetke tészta, zöld petrezselyemlevél és fűszerfoszlányok. Tetején apró piros zsírcseppek láthatóak. A leves külső megjelenése teljesen eltér a gulyáslevesre jellemzőtől. |
Állomány: | A lé híg, a zöldségek és a hús megfelelően átfőtt. |
Illat: | Fűszeres, de nem eléggé intenzív. |
Íz: | A paprika íze hiányzik, kömény érződik, de az összhatás gyengébb. |
Túróscsusza (10 dkg /adag)
Külső megjelenés: | A fogás nem csuszatésztából, hanem fodros nagykocka tésztából készült. Eltérő méretű túródarabok, néhány zsírcsepp és fehér tejföl látható rajta. A tészta halványsárga. |
Állomány: | A tészta kissé összetapadt, megfelelően átfőtt. A túró és a tejföl állaga megfelelő. |
Illat: | Kellemes, harmonikus illatú, tészta és túró illata érződik. |
Íz: | Kissé sótlan, a tejföl kissé savanykás. |
Részletes összetétel/anyaghányad 138 adag:
Gulyásleves
Só 0,27 kg
Őrölt bors 0,02 kg
Fűszerpaprika 0,06 kg
Köménymag 0,001 kg
Delikát 0,14 kg
Sertés apróhús 3,5 kg
Olaj 0,9 l
Burgonya 10 kg
Fokhagyma 0,1 kg
Paradicsom 0,3 kg
Petrezselyemgyökér 1,8 kg
Sárgarépa 2,7 kg
Vöröshagyma 2,1 kg
Zellergumó 0,9 kg
Zöldpaprika 1 kg
Lecsó, natúr 1,4 kg
Túróscsusza
Só 0,42 kg
Porcukor 1,8 kg
Száraztészta 8,2 kg
Tejföl 4 l
Tehéntúró 9 kg
Olaj 1,7 l
Füstölt szalonna 0,5 kg