Somogy megye - 70. számú vizsgálat - DKAI Darányi Tagiskola
Somogy megye - 70. számú vizsgálat - DKAI Darányi Tagiskola
70. számú vizsgálat – (tálalókonyha)
A mintavétel helye:
DKAI Darányi Tagiskola Tálalókonyha
(7988 Darány, Rákóczi i. 92.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 17,0 pont |
Menü: Karfiol leves, Sonkás-gombás rizottó, Alma
Mintavétel ideje: 2018. március 28.
Mintavételi alap : 70 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 év
Üzemeltető: DRÁVA-Q Vendéglátóipari, Kereskedelmi és
Szolgáltató Bt.
Részletes érzékszervi minősítés:
Karfiol leves (2- 2,5 dl/adag)
Külső megjelenés: | Áttetsző, vízszínű lében eltérő méretű galuskaszemek, répa- és zellerdarabok, hagymadarabok és változó méretű karfiolrózsák. Zsírcseppek nincsenek a tetején. |
Állomány: | A lé híg, az összetevők puhák. A karfiol kissé túlfőtt. |
Illat: | A karfiol illata érezhető, fűszeré nem. |
Íz: | Íztelen, sótlan, fűszerszegény. |
Sonkás - gombás rizottó (20 dkg /adag)
Külső megjelenés: | Eltérő méretű töredezett fehér rizsszemek, szintén eltérő méretű világosbarna húskockák és szürkésbarna gombadarabok, sárga főttkukorica szemek. |
Állomány: | Megfelelően puha, szétváló rizsszemek, a többi összetevő is megfelelően átfőtt. |
Illat: | Jellegtelen, a hús és a rizs illata érezhető. |
Íz: | Sótlan, íztelen, kevésbé harmonikus. |
Alma
Külső megjelenés: | Ép, hibátlan, piros-sárga cirmos, egyforma méretű kerek almaszemek. |
Állomány: | Friss, ropogós, lédús. |
Illat: | Kellemes almaillatú. |
Íz: | Harmonikus, édeskés, zamatos. |
Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra:
Karfiol leves
Karfiol mirelit 5,46 kg
Vöröshagyma 0,5 kg
Étolaj 0,5 l
Sárgarépa 0,7 kg
Petrezselyemzöld friss 0,62 kg
Só 0,1 kg
Ételízesítő sómentes ,009 kg
Levesbetét, csipetke 0,7 kg
Sonkás-gombás rizottó
Pulykacomb filé 5 kg
Olaj 0,4 l
Csiperke gomba 2 kg
Füstölt csülök 1,2 kg
Csemege kukorica konzerv 2,3 kg
Rizs 5,5 kg
Só 0,09 kg
Vöröshagyma 0,5 kg
Ételízesítő sómentes 0,009 kg