Somogy megye - 69. számú vizsgálat - Iskola Főzőkonyha - Balatonlelle
Somogy megye - 69. számú vizsgálat - Iskola Főzőkonyha - Balatonlelle
69. számú vizsgálat – (főző- és tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Iskola Főzőkonyha
(78638 Balatonlelle, Petőfi u. 2.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 19,3 pont |
Menü: Karfiol leves, Csirkemájrizottó, Húsvéti nyúlfigura
kakaós tejbevonó masszából
Mintavétel ideje: 2018. március 27.
Mintavételi alap : 230 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6, 7-14 év
Üzemeltető: Balatonlellei Polgármesteri Hivatal
Részletes érzékszervi minősítés:
Karfiol leves (2,5-3 dl/adag)
Külső megjelenés: | Opálos drapp lében változó méretű karfiolrózsák, sárgarépa szeletek és kockatészta. Tetején kevés petrezselyemzöld foszlány és piros zsírcseppek úsznak. |
Állomány: | A lé híg, a zöldségfélék puhák. |
Illat: | A termékre jellemző, kellemes. |
Íz: | Kissé sótlan, édeskés, egyébként a termékre jellemző. |
Csirkemájrizottó(25-30 dkg /adag)
Külső megjelenés: | Kissé barnára színeződött rizsszemek, egész zöldborsószemek és változó méretű, viszonylag nagy csirkemáj darabok, kevés petrezselyemzöld foszlány. |
Állomány: | A máj omlós, kellemes, a többi hozzávaló is megfelelően átfőtt. |
Illat: | Fűszeres, májas, kellemes. |
Íz: | Zamatos, kellemes, harmonikus. |
Húsvéti nyúlfigura
kakaós tejbevonó masszából
Külső megjelenés: | Színes fémfóliába csomagolt ép nyúlfigura. Színe barna, felülete fényes, mintázata jól kidolgozott. |
Állomány: | Megfelelő keménységű, rágásnál kristálycukor szemcsék érezhetők. |
Illat: | Jellegzetes bevonóillatú. |
Íz: | Tortabevonóra jellemző íz, kissé túl édes. |
Részletes összetétel/anyaghányad 1 adagra:
Karfiol leves
Karfiol mirelit 25 g
Gyökérzöldség 15 g
Sárgarépa 20 g
Vöröshagyma 3 g
Fűszerezett só 0,2 g
Őrölt bors 0,05 g
Olaj 0,4l
Ételízesítő 0,3 g
Zeller friss 5 g
Liszt 1 g
Fűszerpaprika 0,1 g
Levesbetét 2 g
Csirkemájrizottó
Csirkemáj 50 g
Rizs 50 g
Zöldborsó mirelit 15 g
Só 0,3 g
Őrölt bors 0,03 g
Étolaj 0,3 l
Delikát 0,3 g
Vöröshagyma 8 g