null Somogy megye - 69. számú vizsgálat - Iskola Főzőkonyha - Balatonlelle

Somogy megye - 69. számú vizsgálat - Iskola Főzőkonyha - Balatonlelle

Somogy megye - 69. számú vizsgálat - Iskola Főzőkonyha - Balatonlelle

69. számú vizsgálat – (főző- és tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Iskola Főzőkonyha
(78638 Balatonlelle, Petőfi u. 2.)


A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,3 pont

 

 

Menü: Karfiol leves, Csirkemájrizottó, Húsvéti nyúlfigura
kakaós tejbevonó masszából


 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. március 27.

Mintavételi alap : 230 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6, 7-14 év

Üzemeltető: Balatonlellei Polgármesteri Hivatal
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Karfiol leves (2,5-3 dl/adag)

Külső megjelenés: Opálos drapp lében változó méretű karfiolrózsák, sárgarépa szeletek és kockatészta. Tetején kevés petrezselyemzöld foszlány és piros zsírcseppek úsznak.
Állomány: A lé híg, a zöldségfélék puhák.
Illat: A termékre jellemző, kellemes.
Íz: Kissé sótlan, édeskés, egyébként a termékre jellemző.

 

 

 

 

 

 

 

Csirkemájrizottó(25-30 dkg /adag)

Külső megjelenés: Kissé barnára színeződött rizsszemek, egész zöldborsószemek és változó méretű, viszonylag nagy csirkemáj darabok, kevés petrezselyemzöld foszlány.
Állomány: A máj omlós, kellemes, a többi hozzávaló is megfelelően átfőtt.
Illat: Fűszeres, májas, kellemes.
Íz: Zamatos, kellemes, harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

Húsvéti nyúlfigura
kakaós tejbevonó masszából

Külső megjelenés: Színes fémfóliába csomagolt ép nyúlfigura. Színe barna, felülete fényes, mintázata jól kidolgozott.
Állomány: Megfelelő keménységű, rágásnál kristálycukor szemcsék érezhetők.
Illat: Jellegzetes bevonóillatú.
Íz: Tortabevonóra jellemző íz, kissé túl édes.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 1 adagra:

Karfiol leves
Karfiol mirelit 25 g
Gyökérzöldség 15 g
Sárgarépa 20 g
Vöröshagyma 3 g
Fűszerezett só 0,2 g
Őrölt bors 0,05 g
Olaj 0,4l
Ételízesítő 0,3 g
Zeller friss 5 g
Liszt 1 g
Fűszerpaprika 0,1 g
Levesbetét 2 g

Csirkemájrizottó
Csirkemáj 50 g
Rizs 50 g
Zöldborsó mirelit 15 g
Só 0,3 g
Őrölt bors 0,03 g
Étolaj 0,3 l
Delikát 0,3 g
Vöröshagyma 8 g
 


 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >