null Somogy megye – 67. számú vizsgálat – Böhönyei Általános Iskola

Somogy megye – 67. számú vizsgálat – Böhönyei Általános Iskola

Somogy megye – 67. számú vizsgálat – Böhönyei Általános Iskola

67. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Böhönyei Általános Iskola
(8719 Böhönye, Fő út 2.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,1 pont

 

 

Menü: Rizsleves, Bolognai spagetti ragu + spagetti tészta +
Jager Trappista sajt


 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. február 26.

Mintavételi alap : 600 adag
 

Főzőkonyha: Böhönyei Gézengúz Óvoda
(8719 Böhönye, Fő út 2.)

 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Rizsleves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés: Opálos sárgás lében közel azonos méretű sárgarépa és petrezselyem, továbbá főtt rizs. Néhány petrezselyemkocka rosszul tisztított. A lé tetején paprikától narancssárga zsírcseppek úsznak.
Állomány: A lé híg, az összetevők túlfőttek, nagyon puhák.
Illat: Jellegének megfelelő, fűszeres.
Íz: Kellemesen fűszeres, megfelelően sós.

 

 

 

 

 

 

 

Bolognai spagetti ragu + spagetti tészta +
Jager Trappista sajt (12dkg + 15 dkg + 2 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Piros mártásban fűszerfoszlányok és különböző méretű darálthús darabok, tetején piros zsírcseppek. Sárga tészta, alakja nevének megfelelő, felületén zsírcseppek csillognak. A sajt finomra reszelt, egyenletes méretű pelyhekből áll.

Állomány: A mártás hígabb a kelleténél, a hús kissé csomós. A tészta és a sajt állománya megfelelő.
Illat: Gyenge, jellegtelen.
Íz: Megfelelően sós, de fűszertelen, kissé jellegtelen. A sajt íze dominál.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alma

Külső megjelenés: Közepes méretű, élénkpiros, kevés sárga csíkkal cirmos gömbölyű alma. Felületi hibás darabok is vannak benne. A hús egészséges, színe törtfehér.
Állomány: Ropogós, bőlevű.
Illat: Erőteljes, fűszeres, kellemes.
Íz: Kellemesen édes, kissé savanykás, fűszeres.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra:

Rizsleves
Sárgarépa mirelit 2,5 kg
Zöldség mirelit 1,5 kg
Vöröshagyma 1,3 kg
Fokhagyma 0,01 kg
Só 0,5 kg
Rizs 0,8 kg
Liszt 0,3 kg
Olaj 1 l

Bolognai spagetti
Paradicsompüré 0,75 kg
Oreganó 4 csomag (5g/csomag)
Bazsalikom 4 csomag (5g/csomag)
Majoranna 3 csomag
Darált sertéscomb 6,6 kg
Trappista sajt 2 kg
Só 0,3 kg
Fokhagymakrém 1 tubus

 



 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >