Somogy megye – 66. számú vizsgálat – Zselici Magonc Óvoda - Szentbalázs
Somogy megye – 66. számú vizsgálat – Zselici Magonc Óvoda - Szentbalázs
66. számú vizsgálat – (tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Zselici Magonc Óvoda Tálalókonyha
(7472 Szentbalázs, Fő út 33.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 18,2 pont |
Menü: Palócleves, Lángos + Tejföl
Mintavétel ideje: 2018. január 25.
Mintavételi alap : 26 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 év
Főzőkonyha: Elemózsia Kft.
(7472 Szentbalázs, Fő út 33.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Palócleves (2 dl/adag)
Külső megjelenés: | Átlátszatlan barna lében kb. 2 cm-es fehér zöldbabdarabok, hasonló méretű sárgarépa hasábok, kisebb burgonyakockák, kissé zsíros húskockák és csipetketészta. A tetején paprikától piros zsírcseppek úsznak. |
Állomány: | A lé kissé túl sűrű, az összetevők túlfőttek, nagyon puhák. |
Illat: | Kellemes, fűszeres, harmonikus, jellegzetes. |
Íz: | Kellemes, megfelelően sós, a kömény erősen kiérződik. |
Lángos + Tejföl (8 dkg /adag)
Külső megjelenés: |
Lángos: szabálytalan alakú, tenyérnyi méretű lapos tészta. Széle aranybarna, közepe sárga. Felülete zsírtól fényes. A tejföl törtfehér, sűrűn folyó, apró fehér gömböcskék láthatóak benne. |
Állomány: | Lángos: jól megkelt, puha, rugalmas, nagyon zsíros. Tejföl: kissé híg, krémes, homogén. |
Illat: | Lángos: jellegzetes sülttészta illatú. Tejföl: jellegének megfelelő, savanykás. |
Íz: | Lángos: harmonikus, kellemes, kissé sótlan, zsíros. Tejföl: jellegzetes, kevésbé intenzív, savanykás. |
Részletes összetétel/anyaghányad 24 adag :
Palócleves
Fűszerpaprika 0,0072 kg
Csipet tészta 0,14 kg
Burgonya 0 kg
Babérlevél 0,0007 kg
Étolaj 0,2 l
Sárgarépa 0,28 kg
Sertés lapocka 0,72 kg
Sárgahüvelyű vajbab mirelit 0,6 kg
Vöröshagyma 0,14 kg
Liszt 0,14 kg
Őrölt kömény 0.0024 kg
Lecsó 0,08 kg
Só 0,43 kg
Lángos
Tej 0,5 l
Burgonya 0,3 kg
Olaj 0,7 l
Élesztő 0,07 kg
Tojás 2 db
Tejföl 12% 0,7 l
Liszt 1,6 kg
Só