null Somogy megye – 63. számú vizsgálat – Látrányi Fekete István Általános Iskola

Somogy megye – 63. számú vizsgálat – Látrányi Fekete István Általános Iskola

Somogy megye – 63. számú vizsgálat – Látrányi Fekete István Általános Iskola

63. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Látrányi Fekete István Általános Iskola
(88681 Látrány, Szabadság utca 11.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI

 

Menü: Csontleves cérnametélttel, Bakonyi sertésborda, Bulgur

 

 

Mintavétel ideje: 2017. október 9.

Mintavételi alap :  179 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: általános iskola

Üzemeltető: Látrányi Egységes Óvoda-Bölcsőde
(8681 Látrány, Dózsa György u. 18.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 

Csontleves cérnametélttel  (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Halványsárga lében közel azonos méretű cérnametélt szálak. A tetején néhány apró zsírcsepp.
Állomány: A lé hígan folyik, a tészta megfelelően átfőtt.
Illat: A termékre jellemző, kissé gyenge illat. Idegen illattól mentes.
Íz: Kissé jellegtelen, kissé sótlan, ételízesítő íze érződik. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 Bakonyi sertésborda  (7-8 dkg + 20-25 dkg /adag)

Külső megjelenés: Világosbarna mártás pirospaprika szemcsékkel. Benne féltenyérnyi hússzelet, szalonnacsíkok, bab és gombaszeletek.
Állomány: A szósz sűrűn folyó, a hús és a többi hozzávaló is jól átfőtt.
Illat: A termékre jellemző, enyhén savanykás, füstös illat. Kellemes, harmonikus. Idegen illattól mentes.
Íz: Kellemes, harmonikus, az összetevőkre jellemző. A hússzelet kissé sótlan. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

Bulgur (20-25 dkg/adag)
 

Külső megjelenés: Különálló drapp bulgurszemek, közel azonos méretűek. A szemek hasán vékony barna csík húzódik.
Állomány: Rugalmas, a termékre jellemző, nem ragacsos.
Illat: A termékre jellemző kellemes gabonaillat. Idegen illattól mentes.
Íz: Önmagában kissé jellegtelen, a szósszal fogyasztva kellemes. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Csontleves
Paradicsom 0,21 kg
Petrezselyemgyökér 2,5 kg
Vöröshagyma 0,95 kg
Zöldpaprika 0,15 kg
Só 95 g
Egész fekete bors 0,04 kg
Sárgarépa 3,5 kg
Zellergumó 0,95 kg
Delikát 0,1 kg
Cérnametélt durum tészta 0,95 kg
Sertéscsont 9,5 kg
Mirelit fokhagyma 0,19 kg

Bakonyi sertésborda
Búzaliszt 0,8 kg
Napraforgó olaj 0,8 l
Szalonna (füstölt) 0,6 kg
Vöröshagyma 1,44 kg
Só 80 g
Fűszerpaprika 0,05 kg
Lecsó 2 kg
Sertéskaraj 8 kg
Tejföl 2,85 l
Mirelit gombaszelet 20 kg

Bulgur 7 kg
Só 105 g
Mirelit fokhagyma 0,15 kg
Olaj 0,57 l
 

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >