null Somogy megye-61.számú vizsgálat-Toldi Lakótelepi Tagiskola Tálalókonyha - Kaposvár

Somogy megye-61.számú vizsgálat-Toldi Lakótelepi Tagiskola Tálalókonyha - Kaposvár

Somogy megye-61.számú vizsgálat-Toldi Lakótelepi Tagiskola Tálalókonyha - Kaposvár

61. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (tálalókonyha)

Toldi Lakótelepi Tagiskola Tálalókonyha (7400 Kaposvár, Szondi u. 3.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt átlag feletti ÁTLAGOS átlag alatti nem megfelelő

 

 

Menü: Zöldségkrémleves levesgyönggyel, Szezámos rántotthal párolt rizzsel,
Vitaminsaláta

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. május 18.

Napi adag: 340 adag/ebéd

Főzőkonyha:
MENZAMINTA Kft.Ripl Rónai báziskonyha
(7400 Kaposvár, Virág u. 32.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Zöldségkrémleves levesgyönggyel(3 dl /adag)

Külső megjelenés: Drapp színű átlátszatlan lében apró zöldségdarabok láthatók. Tetején áttetsző zsírcseppek, őröltbors-szemcsék és tejfölfoszlányok láthatók. A betét aranysárgára pirított, készen kapható levesgyöngy.
Állomány: A lé közepesen sűrű, turmixolt. A levesgyöngy kellően roppanós.
Illat: A leves enyhén zöldségillatú, a levesgyöngy olajos, pirított illatú. Idegen illattól mentesek.
Íz: Kissé sós, gyengén fűszerezett, a vegyes zöldség íze érezhető. A levesgyöngy íze a termékre jellemző. Idegen íztől mentesek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szezámos rántott hal, párolt rizs (5 dkg + 15 dkg /adag)

Külső megjelenés: Fehér színű, különálló, pergő rizsszemek. Aranybarna, szezámmagos panírban haltörzs alakú, fehérhúsú halszelet.
Állomány: A rizs megfelelően átfőtt, rugalmas, nem tapad. A halszelet átsült, puha, rágási maradéka nincs.
Illat: A rizs illata kellemes, a termékre jellemző. A halszeleten kívülről csak a panír illata érezhető, felvágva kellemes halillatú. Idegen illattól mentesek.
Íz: A hal kissé fűszertelen, natúr. A rizs a termékre jellemző, kellemes ízű. Idegen íztől mentesek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vitamin saláta (5 dkg/adag)

Külső megjelenés: Fehér szelt káposzta, uborka és sárgarépa szeletek ecetes lében. Őröltbors-szemcsék láthatók rajta.
Állomány: Roppanós, érezhetően friss összetevők.
Illat: Ecetes-borsos salátalé illatú. Idegen illattól mentes.
Íz: Közepesen savanyú, a bors dominál. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Zöldségkrémleves
Étolaj
Rama margarin
Tejföl 12%

Liszt
Őrölt bors

Gyökér
Karalábé
Petrezselyemzöld
Sárgarépa
Zeller

Rántott hal, rizs
Tonhalfilé mirelit
Étolaj
Tojás
Liszt
Zsemlemorzsa

Szezámmag
Rizs

Vitamin saláta
Zöldpaprika
Kígyóuborka
Sárgarépa
Fejeskáposzta
Ecet

Őrölt kömény
Kristálycukor


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >