null Somogy megye-51.számú vizsgálat-Zselici Magonc Óvoda Tálalókonyha -Szentbalázs

Somogy megye-51.számú vizsgálat-Zselici Magonc Óvoda Tálalókonyha -Szentbalázs

Somogy megye-51.számú vizsgálat-Zselici Magonc Óvoda Tálalókonyha -Szentbalázs

51. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Zselici Magonc Óvoda Tálalókonyha (7472 Szentbalázs, Fő út 33.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Karfiolleves, Sertésvagdalt, Finomfőzelék, Kenyér   

 

Mintavétel ideje: 2017.02.20.

Napi adag: 10 adag/ebéd

Főzőkonyha: Szentbalázs Község Önkormányzata Főzőkonyha

(7472 Zsentbalázs, Fő út 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Karfiolleves (2,5 dl /adag)

Külső megjelenés:

Halványsárga opálos lében sárgarépa- és karfioldarabok, zöldfűszer szemcsék és eltérő méretű galuskadarabok. A tetején különálló zsírcseppek láthatóak.

Állomány:

A lé hígan folyó, az összetevők megfőttek. A galuska kissé túlfőtt.

Illat:

Jellegének megfelelő karfiol- és zöldségillatú. Idegen illattól mentes.

Íz:

Harmonikus, kellemes. Idegen íztől mentes.

Sertésvagdalt, Finomfőzelék (5 dkg+2,5 dl /adag)

Külső megjelenés:

A vagdalt kb. ujjnyi vastag, belseje sárgás, külseje barnára pirított. A főzelék szósza sárgásbarna, zöldborsószemek, sárgarépa- és burgonyakockák, pirospaprika pöttyök és petrezselyemzöld szemcsék láthatók benne.

Állomány:

A vagdalt átsült, kissé krémszerű. A zöldségek jól átfőttek, nem puhák. A szósz közepesen sűrű.

Illat:

A vagdalt a jellegének megfelelő illatú. A főzelék illata kissé jellegtelen. Idegen illattól mentes.

Íz:

A vagdalt kissé fűszertelen, íztelen. A főzelékben a borsó dominál. Idegen íztől mentes.

Kenyér (1/2 szelet/adag)

Külső megjelenés:

A héj aranybarna, a metszlap szürkés. Néhány mag látható a bélben.

Állomány:

Rugalmas, közepesen tömör.

Illat:

A termék jellegének megfelelő, kellemes, enyhén savanykás. Idegen illattól mentes.

Íz:

Jellegének megfelelő, enyhén savanykás. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Karfiolleves

Karfiol (mirelit)

Sárgarépa

Gyökér

Vöröshagyma

Ételízesítő

Étolaj

Őrölt bors

Liszt

Tojás

Finomfőzelék

Francia saláta mix (mirelit)

Zöldborsó (mirelit)

Tejföl

Liszt

Olaj

Sertésvagdalt

Sertés lapocka

Vöröshagyma

Fűszerpaprika

Őrölt bors

Ételízesítő

Olaj

Fokhagyma

Szárazkenyér


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >