Somogy megye-51.számú vizsgálat-Zselici Magonc Óvoda Tálalókonyha -Szentbalázs
Somogy megye-51.számú vizsgálat-Zselici Magonc Óvoda Tálalókonyha -Szentbalázs
51. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Zselici Magonc Óvoda Tálalókonyha (7472 Szentbalázs, Fő út 33.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2017.02.20. Napi adag: 10 adag/ebéd Főzőkonyha: Szentbalázs Község Önkormányzata Főzőkonyha (7472 Zsentbalázs, Fő út 2.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Karfiolleves (2,5 dl /adag)
Külső megjelenés: |
Halványsárga opálos lében sárgarépa- és karfioldarabok, zöldfűszer szemcsék és eltérő méretű galuskadarabok. A tetején különálló zsírcseppek láthatóak. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, az összetevők megfőttek. A galuska kissé túlfőtt. |
Illat: |
Jellegének megfelelő karfiol- és zöldségillatú. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
Harmonikus, kellemes. Idegen íztől mentes. |
Sertésvagdalt, Finomfőzelék (5 dkg+2,5 dl /adag)
Külső megjelenés: |
A vagdalt kb. ujjnyi vastag, belseje sárgás, külseje barnára pirított. A főzelék szósza sárgásbarna, zöldborsószemek, sárgarépa- és burgonyakockák, pirospaprika pöttyök és petrezselyemzöld szemcsék láthatók benne. |
Állomány: |
A vagdalt átsült, kissé krémszerű. A zöldségek jól átfőttek, nem puhák. A szósz közepesen sűrű. |
Illat: |
A vagdalt a jellegének megfelelő illatú. A főzelék illata kissé jellegtelen. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
A vagdalt kissé fűszertelen, íztelen. A főzelékben a borsó dominál. Idegen íztől mentes. |
Kenyér (1/2 szelet/adag)
Külső megjelenés: |
A héj aranybarna, a metszlap szürkés. Néhány mag látható a bélben. |
Állomány: |
Rugalmas, közepesen tömör. |
Illat: |
A termék jellegének megfelelő, kellemes, enyhén savanykás. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
Jellegének megfelelő, enyhén savanykás. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad |
Karfiolleves Karfiol (mirelit) Sárgarépa Gyökér Vöröshagyma Só Ételízesítő Étolaj Őrölt bors Liszt Tojás Finomfőzelék Francia saláta mix (mirelit) Zöldborsó (mirelit) Tejföl Liszt Olaj Só Sertésvagdalt Sertés lapocka Vöröshagyma Fűszerpaprika Őrölt bors Ételízesítő Olaj Fokhagyma Só Szárazkenyér |