Somogy megye - 47. számú vizsgálat - II. Rákóczi Ferenc Iskola tálalókonyha - Kaposvár
Somogy megye - 47. számú vizsgálat - II. Rákóczi Ferenc Iskola tálalókonyha - Kaposvár
47. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
II. Rákóczi Ferenc Iskola tálalókonyha (7400 Kaposvár, Kanizsai út 67.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.09.22. Napi adag: 198 adag/ebéd Főzőkonyha: Menzaminta Kft. Toponári konyha (7400 Kaposvár, Toponári út 62.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Brokkoli krémleves levesgyönggyel (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Halványzöld színű leves, turmixolt főtt brokkoli, néhány apró brokkoli darabbal. Tetején áttetsző zsírcseppek. |
Állomány: |
Közepesen sűrű, nem krémes állagú, nem teljesen homogén, kissé vizes. |
Illat: |
Főtt brokkolira jellemző, idegen illattól mentes. |
Íz: |
Főtt brokkoli ízű, kissé jellegtelen, fűszertelen. Kissé lisztes rántás ízű. Tejföl vagy tejszín íz hiányzik. Idegen íztől mentes. |
Rántott hal (6,5 dkg /adag)
Külső megjelenés: |
Aranybarnára sült, homogén, egységes panírban, megfelelő vastagságú, fehér húsú halfilé. |
Állomány: |
Ropogós panír, megfeleleőn átsült, puha halhús. Szálkamentes. |
Illat: |
Rántott panír illatú. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
Panír íze dominál, gyenge halíz. Idegen íztől mentes. |
Burgonya püré (22 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Sárga, pürésített főtt burgonya, néhány apró buronyadarabbal. |
Állomány: |
Közepesen sűrű, kissé darabos, kissé vizes. |
Illat: |
Vajas burgonyapüré illatú. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
Vajas, burgonyás ízű. Kissé fűszertelen. Idegen íztől mentes. |
Nektarin (1db=8dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Pirosas, narancssárga színű, ép gyümölcs. |
Állomány: |
Megfelelően puha, jól harapható, kevésbé lédús. |
Illat: |
Nektarin illatú. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
Kissé jellegtelen, éretlen. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Brokkoli krémleves levesgyönggyel Étolaj Rama margarin Tejföl 12% Liszt Fekete őrölt bors Szerecsendió Só Petrezselyemzöld Brokkoli (mirelit) Rántott hal Halfilé (mirelit) Liszt Tojás Zsemlemorzsa Tej Só Olaj |