null Pest megye - 69. számú vizsgálat - Isaszegi Bóbita Óvoda Tálalókonyha

Pest megye - 69. számú vizsgálat - Isaszegi Bóbita Óvoda Tálalókonyha

Pest megye - 69. számú vizsgálat - Isaszegi Bóbita Óvoda Tálalókonyha

69. számú vizsgálat (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Isaszegi Bóbita Óvoda Tálalókonyha
(2117 Isaszeg, Vadász u.2.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 12,5 pont

 

 

Menü: Paradicsomleves, Szezámmagos húsgolyók burgonyapürével, Vegyes vágott

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. október 25.

Mintavételi alap: 102 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 év

Főzőkonyha:
TS GASTRO Kft. Főzőkonyha
(2117 Isaszeg, Kossuth Lajos u. 85.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Paradicsomleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Barnás-pirosas színű, megfelelő sűrűségű, opálos alaplében csekély mennyiségben feketebors-szemcsék úsznak, valamint törtfehér színű betűtészta látható levesbetétként. A leves tetején apró zsiradékcseppek gyöngyöznek.
Állomány: Az alaplé megfelelő sűrűségű, a sűrítés egynemű, homogén, a levesbetét túlfőtt.
Illat: A leves paradicsomos illata mellett a rántás lisztes illata is kiérződik. Idegen szagtól mentes
Íz: A leves ízében az édes-cukros íz dominál, enyhe kesernyés íz is érződik. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szezámmagos húsgolyók burgonyapürével (10 + 25 dkg/adag)

Külső megjelenés: A 2 db húsgolyó kb. 4 cm átmérőjű, deformált gömb alakú, sötétbarna felületű, alja világos drappos színű. Metszésfelületén az összetevők nem elkülöníthetők, egynemű, nem mozaikos, vagdalthúsra emlékeztető, fekete és fehér fűszerszemcséket és hagymadarabokat, és nyomokban szezámmagot tartalmazó, rózsaszínes színű. Köreteként sárgás színű, néhány burgonyadarabot tartalmazó, krémes burgonyapürét kínálnak. Egymáshoz viszonyított arányuk és mennyiségük megfelelő.
Állomány: A burgonyapüré, krémes, lágy, de egy-két apró burgonyadarab érezhető benne. A húsgolyó nehezen rágható részeket is tartalmaz, tömör, masszaszerű, megfelelően átsült.
Illat: A húsgolyó fokhagymás illatú, nem harmonikus, a burgonyapüré illata tiszta, jellemző. Idegen szagtól mentes.
Íz: A burgonyapüré tiszta, kissé jellegtelen ízű. A hús hagymás-borsos ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vegyes vágott (8 dkg/adag)

Külső megjelenés A fehér színű szálasra gyalult édeskáposzta között, piros színű paprika-, zöld uborka-, és törtfehér színű hagyma-darabok láthatók. Minimális mennyiségű felöntőlét tartalmazott.
Állomány A káposzta rágós, vastagra szelt, az uborka túl puha. A káposzta torzsáját is feltehetően belereszelték a salátába.
Illat Szúrósan ecetes szagú.
Íz Erősen ecetes ízű, nyálkahártyát irritáló, édesítőszerre emlékeztető utóíz is érezhető. Idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Paradicsomleves (84 adagra)
Olaj 0,252 liter
Liszt 0,84 kg
Kristálycukor 3,36 kg
Fűszerpaprika 0,025 kg
Só 0,252 kg
Vöröshagyma 0,469 kg
Zeller 0,72 kg
Zellerzöld 0,168 csomó
Sűrített paradicsom 5,04 kg
Levestészta 1,86 kg
 

Szezámmagos húsgolyó (60 adagra)
Sertéslapocka 4,8 kg
Sütőmargarin 0,48 liter
Tojás 4,8 db
Félbarna kenyér 1,2 kg
Feketebors (őrölt) 0,006 kg
Fűszerpaprika 0,03 kg
Só 0,06 kg
Fokhagyma 0,006 kg
Vöröshagyma 0,333 kg
Szezámmag 0,18 kg
 

Burgonyapüré (60 adagra)
Margarin 0,9 kg
Tej (1,5%) 3,6 liter
Só 0,06 kg
Burgonya 17,143 kg
 

Vegyes vágott



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >