null Pest megye - 68. számú vizsgálat - Gödöllői Montágh Imre Általános Iskola Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola Tálalókonyha

Pest megye - 68. számú vizsgálat - Gödöllői Montágh Imre Általános Iskola Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola Tálalókonyha

Pest megye - 68. számú vizsgálat - Gödöllői Montágh Imre Általános Iskola Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola Tálalókonyha

68. számú vizsgálat (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Gödöllői Montágh Imre Általános Iskola Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola Tálalókonyha
(2100 Gödöllő, Dobó Katica u. 2.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 11,5 pont

 

 

Menü: Hamis gulyásleves, Csirkemellfilé vadasan, Tésztaköret

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. október 25.

Mintavételi alap: 70 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 év

Főzőkonyha:
3. számú Főzőkonyha Török Gimnázium
(2120 Gödöllő, Petőfi S. u. 10.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Hamis gulyásleves (4 dl/adag)

Külső megjelenés: A pirospaprikától pirosasra színezett, opálos alaplében szabálytalan alakúra és közel egyenletes méretűre-méretűre vágott jellemző színű sárgarépa és gyökérzöldség-darabok, burgonyadarabok, üveges hagymadarabok valamint zöld fűszerszemcsék és szétfőtt zöldségdarabok láthatók. A burgonya mennyisége dominál. A tetején nagy mennyiségű apró, piros színű zsiradékcseppek úsznak. A levesbetét kis mennyiségű vajszínű kézi tarhonya.
Állomány: Az alaplé jellegzetesen hígan folyó, a zöldségek és a levesbetét túlfőtt.
Illat: A leves illatában a burgonya és sárgarépa illata dominál. Idegen szagtól mentes.
Íz: Nem elég karakteresen érződik a gulyásra emlékeztető ízvilág. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csirkemellfilé vadasan, tésztaköret (30 + 30 dkg/adag)

Külső megjelenés: Sárgás-vajszínű tejterméket tartalmazó sűrítésből származó fehér szemcséket tartalmazó szószban narancsos színű sárgarépafoszlányok, 2-3 cm-es méretűre darabolt törtfehér színű hús látható. Vajszínű, zsiradéktól fénylő, 10-15 cm hosszú csőtészta a köret. 
Állomány: A szósz sűrűn folyó, darabos, a hús kellően átfőtt, puha, a tészta túlfőtt.
Illat: A mártás nem vadasra emlékeztető illatú, savanykás illat dominál. A tészta olajos illatú. Az egyik mintánál poloskára emlékeztető idegen szag érezhető.
Íz: A mártás ízében édes-savanykás íz dominál, a vadasra jellemző karakteres íz kevésbé érezhető. A tészta túlfőtt íze mellett olajos-zsíros íz érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Hamis gulyásleves (1267 adagra)
Só 3,168 kg
Olaj 0,005 liter
Bors (őrölt) 0127 kg
Ételízesítő 2,534 kg
Gulyásleves alap 2,534 kg
Száraztészta 12,67 kg
Lecsó (konzerv) 12,67 kg
Burgonya 126 kg
Tisztított vöröshagyma 15,104 kg
Sárgarépakocka (mirelit) 38,01 kg
Gyökérkocka (mirelit) 25,34 kg
Petrezselyemzöld (mirelit) 1,267 kg
Zellerkocka (mirelit) 12,67 kg
Karalábékocka (mirelit) 12,67 kg
Fokhagyma (mirelit) 1,267 kg

 

Csirkemellfilé vadasan (1066 adagra)
Csirkemellfilé 117,26 kg
Tejföl (12%) 21,32 liter
Tejszín (növényi) 5,33 kg
Só 2,666 kg
Liszt (BL55) 6,396 kg
Kristálycukor 10,66
Olaj 0,006 liter
Babérlevél 0,106 kg
Bors (őrölt) 0,214 kg
Ételízesítő 3,198 kg
Mustár 5,33 kg
Tokány alap (csökkentett sótartalmú) 5,33 kg
Tisztított voroshagyma 31,98 kg
Sárgarépakocka (mirelit) 31,98 kg

 

Tésztaköret (1066 adagra)
Só 3,198 kg
Olaj 0,006 liter
Száraztészta 106,6 kg


 



 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >