null Pest megye - 66. számú vizsgálat - Fóti Boglárka Óvoda és Bölcsőde Tálalókonyha

Pest megye - 66. számú vizsgálat - Fóti Boglárka Óvoda és Bölcsőde Tálalókonyha

Pest megye - 66. számú vizsgálat - Fóti Boglárka Óvoda és Bölcsőde Tálalókonyha

66. számú vizsgálat (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Fóti Boglárka Óvoda és Bölcsőde Tálalókonyha
(2151 Fót, Bölcsőde u. 1-2.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,9 pont

 

Menü: Zöldbableves, Serpenyős burgonya, Fehérkenyér, Savanyú

 

Mintavétel ideje: 2018. május 16.

Mintavételi alap: 136 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 év

Főzőkonyha:
Fóti gazdasági Ellátó Szervezet Központi Konyha
(2151 Fót, Dózsa György út 12-14.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Zöldbableves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Pirospaprikától narancsosra színezett, opálos alaplében sárgás színű, barnás foltokat tartalmazó zöldbab, egyenetlen méretűre és formájúra darabolt, barna foltos narancsos sárgarépa hagymadarabok és vékonyra szelt, fás petrezselyemgyökér látható.  Felületén apró zsiradékcseppek láthatók.  A törtfehér színű levestészta formája nem beazonosítható.
Állomány: A leves megfelelő állományú, a zöldségek fásak, lyukacsosak, rágási maradékot adnak.
Illat: A leves magyaros levesre jellemző illatú, a zöldbab illata mellet a fokhagyma és a paprika illata dominál. Idegen illattól mentes.
Íz: Jellegtelen, olajos-paprikás ízű.  Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Serpenyős burgonya (15-20 dkg/adag)

Külső megjelenés: Pirospaprikától narancsos-barnásra színezett, szaftos alaplében szabálytalan alakúra darabolt, narancsosra színezett burgonyadarabok, barnás színű virslikarikák láthatók arányos mennyiségben. Tetszetős megjelenésű.
Állomány: Megfelelő sűrűségű, szaftos. A burgonya nem egyenletesen főtt át, a virsli roppanós.
Illat: A burgonya és fűszerpaprika illata mellett a virsli füstölt illata is érződik.  Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellemző, a paprika és a burgonya íze mellett a virsli kissé fürtölt íze is érezhető. Harmonikus. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fehérkenyér (1 szelet/adag)

Külső megjelenés: A kb. 1,5 cm vastag félbevágott kenyérszelet szabályos alakú. Héja világosbarna színű, a kenyérbél a felhasznált lisztre jellemző, törtfehér színű.
Állomány: A bélzet egyenletesen lazított, jól átsült, rugalmas, A kenyérhéj kissé puha.
Illat: Jellegzetes illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, tiszta, minden idegen íztől mentes.

 

Savanyú (50g/adag)

Külső megjelenés: 3db felezett, kb. 7 cm hosszú, zöld színű, sima felületű, egészséges uborka a savanyúság.
Állomány: Külseje roppanós, belseje megfelelően puha, lédús.
Illat: Savanyú, ecetes illatú, jellemző. Idegen szagtól mentes.
Íz: Ecetes, kissé erőteljesebben savanykás ízű. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel:

Zöldbableves
Zöldbab
Sárgarépa
Fehérrépa
Liszt
Olaj
Karalábé
Vöröshagyma
Zeller
Petrezselyem zöld
Fokhagyma
Fűszerpaprika
Őrölt bors

Serpenyős burgonya

Virsli
Burgonya
Hagyma
Lecsó
Fokhagymapüré
Fűszerpaprika

Olaj
Ételízesítő
Fűszerkömény

Fehérkenyér

Savanyú



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >