null Pest megye - 65. számú vizsgálat - Nagymarosi Napöziotthonos Óvoda Dózsa György u.25.sz.alatti tagintézménye

Pest megye - 65. számú vizsgálat - Nagymarosi Napöziotthonos Óvoda Dózsa György u.25.sz.alatti tagintézménye

Pest megye - 65. számú vizsgálat - Nagymarosi Napöziotthonos Óvoda Dózsa György u.25.sz.alatti tagintézménye

65. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Nagymarosi Napöziotthonos Óvoda Dózsa György u.25. sz. alatti
tagintézménye Tálalókonyha
(2626 Nagymaros, Dózsa György u. 25.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,4 pont

 

 

Menü:Lebbencsleves, Tökfőzelék párolt vagdalttal, Cukrászsütemény

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. május 17.

Mintavételi alap : 52 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 év

Főzőkonyha: Mátyás étkezde Nonprofit Kft.
(2626 Nagymaros Magyar utca 24.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves (2-2,5 dl/adag)

Külső megjelenés: Fűszerpaprikától színezett barnás színű opálos alaplében drappos színűre pirított eltérő méretű lebbencstészta, szabálytalan alakú és méretű vajsárga burgonyakockák, fekete fűszerszemcsék és zöld fűszerdarabok láthatók. Tetején narancsos színű megfelelő mennyiségű zsiradék gyöngyözik. Az összetevők aránya megfelelő.
Állomány: Az alaplé jellemzően hígan folyó, megfelelő sűrűségű, a zöldségek és a tészta kellően megfőtt, némelyik burgonya kissé túlfőtt.
Illat: A lebbencslevesre jellemző, a paprika, a hagyma és a pirított tészta illata harmonizál. Minden idegen szagtól mentes.
Íz: A lebbencslevesre jellemző, megfelelően ízesített, fűszerezett, harmonikus ízvilágú.  Minden idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tökfőzelék párolt vagdalttal (2- 2,5 dl + 4-5 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Sárgásfehér színű jellemző sűrűségű főzelékalapban, sárgás színű gyalult tökdarabok, és megfelelő mennyiségű, sötétzöld kaporlevél darabok láthatóak.

A barnásra sült párolt vagdalt 7 cm átmérőjű, pogácsa formájú, metszéslapja pirospaprikától színezett, borszemcséket tartalmaz, világosabb barnás színű, egységesre darált hús látható.

Állomány:

A főzelék sűrítése csomómentes, a tök kissé puha.

A vagdalt jól átsült, jól rágható, rugalmas, egyenletesre darált.
Illat: A főzeléknél a tejtermék illata, a tök és a kapor illata jól harmonizál a vagdalt megfelelően fűszeres illatával. Idegen szagtól mentes.
Íz:

A főzelék jellemző ízű, a kapor és a tök íze harmonizál a sült vagdalt fűszeres ízével.

Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cukrászsütemény

Külső megjelenés: 6-3 cm-es hasáb alakú sütemény a desszert. Két linzertészta-lap között egy réteg pirosas színű lekvárréteg van, felette zselés meggyréteg, tetején pedig rácsos linzertészta látható. Az alsó tésztalap sötétebb színű, a felső kettő világosabb. tetszetős megjelenésű.
Állomány: A tészta omlósszerkezetű, megfelelően átsült. A töltelék megfelelő állagú, sűrűségű, nem folyós. A meggy puha, nem málló.
Illat: A gyümölcs és az édeskés-sült linzertészta illata harmonikusan érezhető. Idegen illat nem érződik.
Íz: A puha, omlós tészta édeskés íze és a meggy karakteres savanykás íze harmonikus íz hatást eredményez. Idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 174 adagra:

Lebbencsleves
Füstölt kenyérszalonna 0,29 kg
Olaj 0,4 l
Fodros nagykocka 1,2 kg
Őrölt fekete bors 0,4 csomag
Fűszerpaprika 0,035 kg
Só 0,04 kg
Ételízesítő sómentes 0,09 kg
Burgonya 15 kg
Vöröshagyma 0,7 kg
Natúr lecsó 2 üveg

Tökfőzelék
Olaj 0,6 l
Tejföl 12% 2,8 l
Liszt 2,4 kg
Kristálycukor 0,5 kg
Só 0,15 kg
Ecet 0,3 l
Gyalult tök kaporral 17,7 kg

Vagdalt
Sertés hús 13 kg
Olaj 0,4 l
Tojás 17 db
Zsemlemorzsa 1,7 kg
Zsemle 26 db
Őrölt bors 0,009 csomag
Fűszerpaprika 0,08 kg
Majoranna 0,009 csomag
Só 0,08 kg
Fokhagyma 0,18 kg
Petrezselyemzöld 4 csomag
Vöröshagyma 0,4 kg



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >