Pest megye - 64. számú vizsgálat - Huzella Konyha - Göd
Pest megye - 64. számú vizsgálat - Huzella Konyha - Göd
64. számú vizsgálat – (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Huzella konyha
(2131 Göd, Petőfi Sándor u. 48.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 15,8 pont |
Menü:Húsleves sertéshúsból tésztával, Gyümölcsmártás fagyasztott gyümölcsből, főtt sertéscomb, főtt burgonya, Alma
Mintavétel ideje: 2018. május 16.
Mintavételi alap : 900 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-14 év
Üzemeltető: Településellátó Szervezet
(2132 Göd, Duna u. 5.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Húsleves sertéshúsból tésztával (3 dl/adag)
Külső megjelenés: | Az áttetsző élénksárga színű, kissé zavaros alaplé tetején zsiradékcseppek és zöld fűszerszemcsék láthatók. Az alaplében a zöldségek szabálytalan alakú és méretűek (1-6 cm hosszúságúak), a narancsos sárgarépadarabok néhol nem megfelelően tisztítottak, a tört fehér fehérrépadarabok némelyike túlfőtt. 1-2 szál drappos színű húsdarabot tartalmaz. A levesbetét tört fehér színű cérnametélt. Az összetevők aránya és mennyisége megfelelő. |
Állomány: | Az alaplé jellemzően hígan folyó, a zöldségek megfelelően megfőttek, némelyik kissé túlfőtt. A petrezselyemgyökér némelyike fás. |
Illat: | A hús és zöldségek illata enyhén érezhető, kissé jellegtelen, de a jellemző. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | A fűszerezettség kissé gyenge, kevésbé intenzív, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. Idegen íztől mentes. |
Gyümölcsmártás fagyasztott gyümölcsből, főtt sertéscomb,
főtt burgonya (1,5-2,5dl + 5-8 dkg + 18-20 dkg /adag)
Külső megjelenés: |
A jellegzetes sűrűségű, sötét rózsaszínű, lilásrózsaszín, magozott meggyszemeket tartalmazó mártásban tejterméket tartalmazó sűrítésből származó apró fehér pettyek és barnás színű fűszerszemcsék láthatók. A barnás színű főtt hús jól tisztított, apró , egyenletes méretű kockára vágott. A főtt burgonya egyenletesre darabolt, élénksárga színű. Összhatásában tetszetős megjelenésű. |
Állomány: | A mártás egynemű, sima, csomómentes, az meggy megfelelően rugalmas, egy-két magot tartalmaz. A hús megfelelően átfőtt. A burgonya némelyik kissé túlfőtt. |
Illat: | A mártás édeskés illatát elnyomja a főtt hús illata. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | A mártás édeskés ízű, a hús főtt húsra jellemző, a burgonya íze semleges. Idegen íztől mentes. |
Alma
Külső megjelenés: | 6-7 cm átmérőjű, jellemző alakú, sárgászöld színű, kisebb barna foltokat tartalmazó alma a gyümölcs. |
Állomány: | Friss, roppanós, kissé kemény, a gyümölcsre jellemző állományú. |
Illat: | A gyümölcs illata enyhén érezhető. Idegen illat nem érződik. |
Íz: | Savanykás, kissé íztelen. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Húsleves
Sertés comb 70 kg
Vöröshagyma 1 kg
Só 1,5 kg
Tyúkhúsleves alap 0,3 kg
Őrölt bors 50 g
Szerecsendió 40 g
Gyömbér 40 g
Kurkuma 30 g
Cérnametélt 8 kg
Sárgarépa 20 kg
Fehérrépa 10 kg
Zeller 2 kg
Meggy mártás
Meggy 5 l
Tejszín 5 l
Tejföl 10 l
Liszt 8 kg
Só 0,2 kg
Cukor 2 kg
Szegfűszeg 50 g
Őrölt fahéj 50 g
Vaníliás cukor 1 kg
Főtt burgonya 120 kg
Só 1kg