null Pest megye - 64. számú vizsgálat - Huzella Konyha - Göd

Pest megye - 64. számú vizsgálat - Huzella Konyha - Göd

Pest megye - 64. számú vizsgálat - Huzella Konyha - Göd

64. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Huzella konyha
(2131 Göd, Petőfi Sándor u. 48.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,8 pont

 

 

Menü:Húsleves sertéshúsból tésztával, Gyümölcsmártás fagyasztott gyümölcsből, főtt sertéscomb, főtt burgonya, Alma

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. május 16.

Mintavételi alap : 900 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-14 év

Üzemeltető: Településellátó Szervezet
(2132 Göd, Duna u. 5.)
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Húsleves sertéshúsból tésztával (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Az áttetsző élénksárga színű, kissé zavaros alaplé tetején zsiradékcseppek és zöld fűszerszemcsék láthatók. Az alaplében a zöldségek szabálytalan alakú és méretűek (1-6 cm hosszúságúak), a narancsos sárgarépadarabok néhol nem megfelelően tisztítottak, a tört fehér fehérrépadarabok némelyike túlfőtt. 1-2 szál drappos színű húsdarabot tartalmaz. A levesbetét tört fehér színű cérnametélt. Az összetevők aránya és mennyisége megfelelő.
Állomány: Az alaplé jellemzően hígan folyó, a zöldségek megfelelően megfőttek, némelyik kissé túlfőtt. A petrezselyemgyökér némelyike fás.
Illat: A hús és zöldségek illata enyhén érezhető, kissé jellegtelen, de a jellemző. Idegen szagtól mentes.
Íz: A fűszerezettség kissé gyenge, kevésbé intenzív, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyümölcsmártás fagyasztott gyümölcsből, főtt sertéscomb,
főtt burgonya (1,5-2,5dl + 5-8 dkg + 18-20 dkg /adag)

Külső megjelenés:

A jellegzetes sűrűségű, sötét rózsaszínű, lilásrózsaszín, magozott meggyszemeket tartalmazó mártásban tejterméket tartalmazó sűrítésből származó apró fehér pettyek és barnás színű fűszerszemcsék láthatók.  A barnás színű főtt hús jól tisztított, apró , egyenletes méretű kockára vágott. A főtt burgonya egyenletesre darabolt, élénksárga színű. Összhatásában tetszetős megjelenésű.

Állomány: A mártás egynemű, sima, csomómentes, az meggy megfelelően rugalmas, egy-két magot tartalmaz. A hús megfelelően átfőtt. A burgonya némelyik kissé túlfőtt.
Illat: A mártás édeskés illatát elnyomja a főtt hús illata. Idegen szagtól mentes.
Íz: A mártás édeskés ízű, a hús főtt húsra jellemző, a burgonya íze semleges. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alma

Külső megjelenés: 6-7 cm átmérőjű, jellemző alakú, sárgászöld színű, kisebb barna foltokat tartalmazó alma a gyümölcs.
Állomány: Friss, roppanós, kissé kemény, a gyümölcsre jellemző állományú.
Illat: A gyümölcs illata enyhén érezhető. Idegen illat nem érződik.
Íz: Savanykás, kissé íztelen. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Húsleves
Sertés comb 70 kg
Vöröshagyma 1 kg
Só 1,5 kg
Tyúkhúsleves alap 0,3 kg
Őrölt bors 50 g
Szerecsendió 40 g
Gyömbér 40 g
Kurkuma 30 g
Cérnametélt 8 kg
Sárgarépa 20 kg
Fehérrépa 10 kg
Zeller 2 kg

Meggy mártás
Meggy 5 l
Tejszín 5 l
Tejföl 10 l
Liszt 8 kg
Só 0,2 kg
Cukor 2 kg
Szegfűszeg 50 g
Őrölt fahéj 50 g
Vaníliás cukor 1 kg

Főtt burgonya 120 kg
Só 1kg

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >