null Pest megye - 62. számú vizsgálat - Szemere Főzőkonyha - Pécel

Pest megye - 62. számú vizsgálat - Szemere Főzőkonyha - Pécel

Pest megye - 62. számú vizsgálat - Szemere Főzőkonyha - Pécel

62. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Szemere Főzőkonyha
(2119 Pécel, Kossuth tér 7.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,3 pont

 

 

Menü: Barackos almaleves, Rakott burgonya, Csemege uborka

 

Mintavétel ideje: 2018. március 8.

Mintavételi alap : 425 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 év, 7-14, felnőtt

Főzőkonyha: u.a.
Üzemeltető: TS GASTRO Kft.

 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Barackos almaleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Barnás-rózsaszínű zavaros lében nehezen beazonosítható gyümölcsfoszlányok (1-1 őszibarackdarab,1-1 körtekocka, néhány szilvahéj), és sok fűszerszemcse látható.
Állomány: Az alaplé sűrűn folyó, a sűrítés egynemű, csomómentes, sima. A gyümölcsök szétfoszlottak.
Illat: Erős fahéj és szegfűszeg illat érződik. Túlaromásított, nem kellően harmonikus. Idegen illattól mentes.
Íz: A fahéj és szegfűszeg íze dominál. A sok fűszertől enyhe kesernyés utóíz érződik. Nem harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rakott burgonya (25 dkg /adag)

Külső megjelenés: Eltérő méretű és vastagságú burgonyaszeletek között kevés karikára vágott főtt tojás, néhány félbevágott kolbász darab. Tetején és közte sűrű fehér mártás, aminek egy része fűszerpaprikától narancs-pirosra színezett.
A kolbászban sok kisebb-nagyobb zsírszemcse látható.
Állomány: A burgonya kellően átfőtt-átsült, puha, kissé törmelékes. A tojás jellegzetesen rugalmas, jól átfőtt. A kolbász kissé rágós, zsíros, darabos.
Illat: Kevésbé jellegzetes, a kolbász illata dominál. Nem kellően harmonikus.
Íz: Kissé íztelen, só-és fűszerszegény. A só ízfokozó hatása nem érvényesül kellőképpen. Kevésbé harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csemege uborka

Külső megjelenés: 1 db kb. 8 cm hosszú, 3 cm átmérőjű jellegzetes olajzöld színű, rücskös felületű uborka. Nem tetszetős külsejű.
Állomány: Ropogós, de nem hersegő.
Illat: Erőteljesen ecetes, szúrós. Nem kellemes, nem harmonikus.
Íz: Erősen savanyú, ecetes. Az édesítőszer, valamint a kapor és mustármag íze érezhető utóízben. Nem harmonikus.

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Barackos almaleves
Citrom 0,5 kg
Fahéj, őrölt 0,01 kg
Vaníliás pudingpor 0,2 kg
Só 0,05 kg
Szegfűszeg, őrölt 0,01 kg
Tejszín 0,5 l
Almakocka mirelit 6 kg
Liszt 0,7 kg
Kristálycukor 1,3 kg
Őszibarack gyümölcssűrítmény 0,6 l
Tej 1,5% 1 l
Őszibarack mirelit 3 kg

Rakott burgonya
Tejföl 12% 8 l
Tojás 80 db
Burgonya 25 kg
Vöröshagyma 1,5 kg
Só 1,3 kg
Virsli 8 kg
Lecsóalap 0,5 kg



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >