Pest megye - 62. számú vizsgálat - Szemere Főzőkonyha - Pécel
Pest megye - 62. számú vizsgálat - Szemere Főzőkonyha - Pécel
62. számú vizsgálat – (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Szemere Főzőkonyha
(2119 Pécel, Kossuth tér 7.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 13,3 pont |
Menü: Barackos almaleves, Rakott burgonya, Csemege uborka
Mintavétel ideje: 2018. március 8.
Mintavételi alap : 425 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 év, 7-14, felnőtt
Főzőkonyha: u.a.
Üzemeltető: TS GASTRO Kft.
Részletes érzékszervi minősítés:
Barackos almaleves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: | Barnás-rózsaszínű zavaros lében nehezen beazonosítható gyümölcsfoszlányok (1-1 őszibarackdarab,1-1 körtekocka, néhány szilvahéj), és sok fűszerszemcse látható. |
Állomány: | Az alaplé sűrűn folyó, a sűrítés egynemű, csomómentes, sima. A gyümölcsök szétfoszlottak. |
Illat: | Erős fahéj és szegfűszeg illat érződik. Túlaromásított, nem kellően harmonikus. Idegen illattól mentes. |
Íz: | A fahéj és szegfűszeg íze dominál. A sok fűszertől enyhe kesernyés utóíz érződik. Nem harmonikus. |
Rakott burgonya (25 dkg /adag)
Külső megjelenés: | Eltérő méretű és vastagságú burgonyaszeletek között kevés karikára vágott főtt tojás, néhány félbevágott kolbász darab. Tetején és közte sűrű fehér mártás, aminek egy része fűszerpaprikától narancs-pirosra színezett. A kolbászban sok kisebb-nagyobb zsírszemcse látható. |
Állomány: | A burgonya kellően átfőtt-átsült, puha, kissé törmelékes. A tojás jellegzetesen rugalmas, jól átfőtt. A kolbász kissé rágós, zsíros, darabos. |
Illat: | Kevésbé jellegzetes, a kolbász illata dominál. Nem kellően harmonikus. |
Íz: | Kissé íztelen, só-és fűszerszegény. A só ízfokozó hatása nem érvényesül kellőképpen. Kevésbé harmonikus. |
Csemege uborka
Külső megjelenés: | 1 db kb. 8 cm hosszú, 3 cm átmérőjű jellegzetes olajzöld színű, rücskös felületű uborka. Nem tetszetős külsejű. |
Állomány: | Ropogós, de nem hersegő. |
Illat: | Erőteljesen ecetes, szúrós. Nem kellemes, nem harmonikus. |
Íz: | Erősen savanyú, ecetes. Az édesítőszer, valamint a kapor és mustármag íze érezhető utóízben. Nem harmonikus. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Barackos almaleves
Citrom 0,5 kg
Fahéj, őrölt 0,01 kg
Vaníliás pudingpor 0,2 kg
Só 0,05 kg
Szegfűszeg, őrölt 0,01 kg
Tejszín 0,5 l
Almakocka mirelit 6 kg
Liszt 0,7 kg
Kristálycukor 1,3 kg
Őszibarack gyümölcssűrítmény 0,6 l
Tej 1,5% 1 l
Őszibarack mirelit 3 kg
Rakott burgonya
Tejföl 12% 8 l
Tojás 80 db
Burgonya 25 kg
Vöröshagyma 1,5 kg
Só 1,3 kg
Virsli 8 kg
Lecsóalap 0,5 kg