null Pest megye – 60. számú vizsgálat – Városi Konyha - Ráckeve

Pest megye – 60. számú vizsgálat – Városi Konyha - Ráckeve

Pest megye – 60. számú vizsgálat – Városi Konyha - Ráckeve

60. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Városi Konyha
(2300 Ráckeve, Kossuth L. u. 82.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI

 

 

Menü: Lebbencsleves, Zöldborsó főzelék + Főtt tojás,
OKÉ Rudi natúr

 

Mintavétel ideje: 2017. október 24.

Mintavételi alap : 1238 adag
 

Főzőkonyha: u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Fűszerpaprikától narancspirosra színezett lében sok, közel egyenletesre szeletelt kolbászkarika, eltérő méretű és alakú, világos- és sötétebb drapp színűre pirított lebbencstészta, kisebb-nagyobb burgonyadarabok, kevés sárgarépa darabka. Tetején kevés zöldfűszer, illetve viszonylag sok zsírcsepp. A kolbászkarikákon a burkolat rajta van.
Állomány: A lé kevésbé sűrűn folyó, a tészta és a burgonya enyhén túlfőtt, a kolbász rugalmas, kissé zsíros.
Illat: Lebbencslevesre jellemző, kellemesen füstölt, aromás. Tiszta, idegen szagtól mentes.
Íz: Kellemesen fűszeres, füstölt, enyhén sós, ízletes. Tiszta, idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöldborsó főzelék + Főtt tojás (2 dl+ 1db /adag)

Külső megjelenés:

Szinte csak borsóból álló, kevés lével besűrített főzelék. A zöldborsó nagy szemű, sötétzöld színű, több összenyomódott szem található. A mártásban petrezselyemlevél látható.

1 db egész, jól tisztított, csontfehér színű főtt tojás. Sárgája világossárga.

Állomány:

A borsó vastaghéjú, de puha, a mártás sűrű, csomómentes.
A tojás keményre főtt, rugalmas.

Illat:

Konzerv zöldborsóra jellemző, a petrezselyem illata is érezhető.
A tojás jellegzetes illatú, friss, tiszta.

Íz:

Borsófőzelékre jellemző, enyhén édeskés, a petrezselyem íze is érezhető. Tiszta, idegen íztől mentes.
A tojás jellegzetes, tiszta, idegen íztől mentes.
A kevés mártás kissé rontja az összhatást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OKÉ RUDI Natur

Külső megjelenés: 1 db egész, kb. 8 cm hosszú, kb. 1,5 cm átmérőjű, sötétbarna étbevonóval mártott rúd. A töltelék fehér színű.
Állomány: A bevonat roppanva törik, szájban jól olvadó. A töltelék puha, krémes hatású.
Illat: Jellegzetes, kellemesen aromás, vaníliás.
Íz: Jellegzetes, kellemesen aromás. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel, anyaghányad 100 adagra:

Lebbencsleves
Őrölt bors 0,01 kg
Burgonya 3 kg
Fodros kockatészta 0,8 kg
Fűszerpaprika 0,03 kg
Lecsó, konzerv 0,3 kg
Petrezselyemzöld 0,03 kg
Só 0,12 kg
Virsli bécsi 6 kg
Vöröshagyma 0,3 kg

Zöldborsófőzelék
Fokhagyma 0,1 kg
Fűszerpaprika 0,1 kg
Liszt 1 kg
Olaj 0,4 l
Petrezselyemzöld 0,1 kg
só 0,12 kg
Zöldborsó 15 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >