Pest megye – 59. számú vizsgálat – Hajós Alfréd Általános Iskola - Gödöllő
Pest megye – 59. számú vizsgálat – Hajós Alfréd Általános Iskola - Gödöllő
59. számú vizsgálat – (tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Hajós Alfréd Általános Iskola Tálalókonyha
(2100 Gödöllő, Légszesz utca 10.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS |
Menü: Lebbencsleves, Székelykáposzta
Mintavétel ideje: 2017. október 18.
Mintavételi alap : 324adag
Üzemeltető: Kalória Gödöllői Nonprofit Közhasznú Kft.
(2100 Gödöllő, Szabadás út 3.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Lebbencsleves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: | Fűszerpaprikától narancspirosra színezett tartalmas levesben nagy kockára vágott burgonya, apró kockára vágott sárgarépa, fehérrépa és hagyma, világosra pirított lebbencstészta. Tetején több apró zsírcsepp, benne kevés fekete-, piros- és zöld fűszerszemcse. |
Állomány: | A lé hígan folyó, a zöldségek és a tészta kissé túlfőttek. A burgonya kellően átfőtt. |
Illat: | Lebbencslevesre jellemző, fűszeres, hagymás, borsos. Tiszta, idegen szagtól mentes. |
Íz: | Lebbencslevesre jellemző, kevésbé fűszeres, ízében a hagyma és a bors íze dominál. Tiszta, idegen íztől mentes. |
Székelykáposzta ( 3dl /adag)
Külső megjelenés: | Fűszerpaprikától narancspirosra színezett, kevés rántással sűrített lében közel egyenletesen csíkozott savanyú káposzta, gondosan tisztított sertéshúskockák, gersli. Tetején tejföl. Jellegének megfelelő, tetszetős megjelenésű. |
Állomány: | A káposzta kellemesen roppanós, nem túlfőtt, a hús puha, omlós, nem zsíros, a gersli kellően puha. |
Illat: | A savanyú káposztára jellemzően kellemesen savanykás, kellően fűszeres. Tiszta, idegen szagtól mentes. |
Íz: | Jellegének megfelelő, kellemesen savanyú, kellemesen fűszeres, harmonikus, ízletes. Tiszta, idegen íztől mentes. |