Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha
Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha
57. számú vizsgálat – (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha
(2211 Vasad, Bem u. 92.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 14,1 pont |
Menü: Húsleves, Sóska, krumpli, csirkemell, körte
Mintavétel ideje: 2017. november 9.
Mintavételi alap : 369 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-6 év
Üzemeltető: Vasad Község Önkormányzata
(2211 Vasad, Kossuth L. u. 21.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Húsleves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: | Aranysárga színű, áttetsző, megfelelő mennyiségű zsiradékcseppet tartalmazó alaplében, egyenetlen méretűre és alakúra vágott narancssárga színű sárgarépa, és fehér színű gyökérzöldség és nyomokban főtt apró törtfehér színű húsdarab látható. A zöldségek jól tisztítottak. A levesbetét törtfehér színű cérnametélt. |
Állomány: | A lé hígan folyó, a zöldségek és a tészta kellően megfőtt. |
Illat: | A leves jellemző illata enyhén érződik, a zöldségek illata dominál. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | A zöldségek íze dominál, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül, de ízletes. Idegen íztől mentes. |
Sóska, krumpli, csirkemell ( 2 dl + 10 dkg + 5 dkg /adag)
Külső megjelenés: | Megfelelő sűrűségű, sóskára jellemző, zöldes színű főzelékalapban apró sóska levél darabok valamint a sűrítésből származó néhány apró tejterméket tartalmazó csomó látható. A főtt burgonya köret világossárga színű, nagyobb, szabálytalan formájúra szeletelt. 1 db jellemző formájú törtfehér színű főtt hússzelet a feltét. |
Állomány: | A burgonya egyenletesen főtt át, megfelelő puhaságú. A sóskafőzelék jellemző sűrűségű, a sóska a főzelékalapban kellő mennyiségben van jelen, apró, sűrítésből származó csomókat tartalmaz. A főtt hús jellemző állományú, de kissé száraz. |
Illat: | A burgonya semleges, a főtt burgonya jellemző illatát, a hús tiszta, natúr illatát nem kellően ellensúlyozza az enyhén savanykás illatú, kissé jellegtelen sóskafőzelék. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | A burgonya íztelen, a sóskafőzelék kissé édesebb a kelleténél, nem elég savanykás, a sűrítés íze dominál, a hús tiszta főtt húsra jellemző ízű. A só ízfokozó hatása nem kellően érvényesül. Idegen íztől mentes. |
Körte
Külső megjelenés: | Jellegzetes sárga színű, néhol narancsos színárnyalatú , jellemző formájú 1 db körte az menüsorban tálalt gyümölcs. A gyümölcshús jellemző vajszínű. |
Állomány: | Megfelelő állagú, lédús, jól rágható, roppanós, friss érzetű. |
Illat: | Jellegzetesen tiszta, idegen szagtól mentes, a gyümölcsre jellemző. |
Íz: | A gyümölcsre jellemző, telt, aromás, édeskés-savanykás. Idegen íztől mentes. |