null Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

57. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha
(2211 Vasad, Bem u. 92.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,1 pont

 

 

Menü: Húsleves, Sóska, krumpli, csirkemell, körte

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. november 9.

Mintavételi alap : 369 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-6 év

Üzemeltető: Vasad Község Önkormányzata
(2211 Vasad, Kossuth L. u. 21.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Húsleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Aranysárga színű, áttetsző, megfelelő mennyiségű zsiradékcseppet tartalmazó alaplében, egyenetlen méretűre és alakúra vágott narancssárga színű sárgarépa, és fehér színű gyökérzöldség és nyomokban főtt apró törtfehér színű húsdarab látható. A zöldségek jól tisztítottak. A levesbetét törtfehér színű cérnametélt.
Állomány: A lé hígan folyó, a zöldségek és a tészta kellően megfőtt.
Illat: A leves jellemző illata enyhén érződik, a zöldségek illata dominál. Idegen szagtól mentes.
Íz: A zöldségek íze dominál, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül, de ízletes. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sóska, krumpli, csirkemell ( 2 dl + 10 dkg + 5 dkg /adag)

 

Külső megjelenés: Megfelelő sűrűségű, sóskára jellemző, zöldes színű főzelékalapban apró sóska levél darabok valamint a sűrítésből származó néhány apró tejterméket tartalmazó csomó látható. A főtt burgonya köret világossárga színű, nagyobb, szabálytalan formájúra szeletelt.  1 db jellemző formájú törtfehér színű főtt hússzelet a feltét.
Állomány: A burgonya egyenletesen főtt át, megfelelő puhaságú. A sóskafőzelék jellemző sűrűségű, a sóska a főzelékalapban kellő mennyiségben van jelen, apró, sűrítésből származó csomókat tartalmaz. A főtt hús jellemző állományú, de kissé száraz.
Illat: A burgonya semleges, a főtt burgonya jellemző illatát, a hús tiszta, natúr illatát nem kellően ellensúlyozza az enyhén savanykás illatú, kissé jellegtelen sóskafőzelék. Idegen szagtól mentes.
Íz: A burgonya íztelen, a sóskafőzelék kissé édesebb a kelleténél, nem elég savanykás, a sűrítés íze dominál, a hús tiszta főtt húsra jellemző ízű. A só ízfokozó hatása nem kellően érvényesül.  Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Körte

Külső megjelenés: Jellegzetes sárga színű, néhol narancsos színárnyalatú , jellemző formájú 1 db körte az menüsorban tálalt gyümölcs. A gyümölcshús jellemző vajszínű.
Állomány: Megfelelő állagú, lédús, jól rágható, roppanós, friss érzetű.
Illat: Jellegzetesen tiszta, idegen szagtól mentes, a gyümölcsre jellemző.
Íz: A gyümölcsre jellemző, telt, aromás, édeskés-savanykás. Idegen íztől mentes.

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >