null Pest megye – 43. számú vizsgálat – P. Dussmann Kft. KIPP-KOPP Konyha – Százhalombatta

Pest megye – 43. számú vizsgálat – P. Dussmann Kft. KIPP-KOPP Konyha – Százhalombatta

Pest megye – 43. számú vizsgálat – P. Dussmann Kft. KIPP-KOPP Konyha – Százhalombatta

43. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

P. Dussmann Kft. KIPP-KOPP Konyha
(2440 Százhalombatta, Gesztenyés köz 1-3.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,7 pont

 

 

Menü: Zöldborsóleves, Húsgombóc paradicsommártás és főtt burgonya

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. augusztus 16.

Mintavételi alap : 120 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 4-5 év

Főzőkonyha:
u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Zöldborsóleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Sárgás-zöldes színű, opálos híg lében megközelítőleg azonos méretűre darabolt (1x1 cm-es) , jellemző színű sárgarépa-, fehérrépa-kocka, zöldborsó és kissé összetört tört fehér színű eperlevél tészta és zöldfűszer darabok láthatók. Apró, fűszerpaprikától pirosas színű zsiradékcseppek gyöngyöznek a leves tetején. A leves alján minimális zöldség és tésztatörmelék látható.
Állomány: A leves hígan folyó, megfelelő sűrűségű, az összetevők jól átfőttek, arányuk megfelelő, a sűrítés csomómentes.
Illat: A zöldborsólevesre jellemző, harmonikus illatú. Idegen illattól mentes.
Íz: A zöldborsólevesre jellemző, de kissé édesebb a kelleténél, kissé fűszerszegény, de harmonikus. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Húsgombóc paradicsommártás és főtt burgonya (20 + 7 dkg /adag)

Külső megjelenés: Sűrűn folyó, piros színű, sima, bevonó képes paradicsom mártás tetején apró zsiradékcseppek gyöngyöznek. A húsgombóc 5 cm átmérőjű, gömb alakú, drappos, fekete borszemektől pöttyözött, néhol jobban a rizs, máshol a húsos rész látható, kissé töredezett felületű, belsejében a hús rózsaszínes-barnás színű. A burgonya jól tisztított, élénksárga színű, tört krumpli 2,5 x 2,5 cm-es burgonyakockákból törve. Összhatásában tetszetős megjelenésű.
Állomány: A szósz megfelelő sűrűségű, csomómentes, bevonó képes. A húsgombóc megfelelően átfőtt, jól rágható, rugalmas. A burgonya jól átfőtt, nem vizes, szájban elomló.
Illat: A kitálalt étel illata nincs összhangban az étel elnevezésével. Erősen paradicsomos illat dominál, olaszos fűszerekre emlékeztető illat érezhető.  A köretnél a rizsre jellemző tiszta, semleges illat jól harmonizál a húsétel illatával. Igen illattól mentes.
Íz: A szósz jellegzetes, paradicsomos enyhén édes ízű, a burgonya megfelelően sós, ami a húsgombóc kevésbé intenzív ízét jól kiegészíti. Összhatásában harmonikus. Minden idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra:

Zöldborsóleves
Őrölt bors 0,01 kg
Fokhagyma 0,033 kg
Fűszerpaprika 0,05 kg
Gyökér kocka mirelit 0,4 kg
Zöldborsó mirelit 5 kg
Levestészta 0,8 kg
Liszt 0,6 kg
Petrezselymzöld mirelit 0,05 kg
Sárgarépa kocka mirelit 1,5 kg
Vöröshagyma 0,18 kg
Só 0,05 kg
Kritálycukor 0,05 kg
Olaj 0,6 l

Húsgombóc
Őrölt bors 0,01 kg
Rizs 2,5 kg
Só 0,1 kg
Vöröshagyma 0,2 kg
Sertés comb 5 kg
Tojás 20 db

Paradicsommártás
Paradicsompüré konzerv 2 kg
Kristálycukor 0,8 kg
Liszt 1,3 kg
Só 0,1 kg
Zeller kocka mirelit 0,5 kg
Olaj 0,8 l

Burgonya 18 kg



 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >