null Pest megye – 42. számú vizsgálat – PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. Kőrösi Báziskonyha – Érd

Pest megye – 42. számú vizsgálat – PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. Kőrösi Báziskonyha – Érd

Pest megye – 42. számú vizsgálat – PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. Kőrösi Báziskonyha – Érd

42. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. Kőrösi Báziskonyha
(2030 Érd, Bajcsy Zsilinszky u. 17-21.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,8 pont

 

 

Menü: Zellerkrémleves pirított zsemlekockával, Édes-savanyú csirkemell
párolt rizzsel

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. augusztus 15.

Mintavételi alap : 673 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-10 év

Főzőkonyha:
u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zellerkrémleves pirított zsemlekockával (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Az alapanyagra és a felhasznált sűrítőanyagra jellemző, drappos-vajsárga színű, zellerrostokat és barna fűszerszemcséket tartalmazó krémleves zöldfűszer darabokkal dúsítva. Arany barnára pirított, egységes méretűre vágott héjas kenyérkockák alkotják a levesbetétet. Összhatásában tetszetős megjelenésű.
Állomány: A leves a krémlevesekre jellemzőnél kissé hígabb sűrűségű a sűrítés csomómentes, sima, krémes, egynemű. A zeller jól pürésített egynemű. A levesbetét megfelelően pirított, roppanós, a levesben kellően felpuhul.
Illat: A sűrítésből származó tejtermékre emlékeztető savanykás illat mellett a zeller illata harmonikusan érződik. A levesbetét pirított kenyérre jellemző, semleges, tiszta illatú. Idegen illattól mentes.
Íz: A sűrítésből származó tejtermék savanykás íze és a zeller jellegzetes, karakteres íze megfelelően harmonizál egymással. megfelelően fűszerezett, ízesített. A levesbetétet semleges, tiszta gabona jellemzi, a levessel jól harmonizál. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Édes-savanyú csirkemell párolt rizzsel (7+20 dkg /adag)

Külső megjelenés: 2x2 cm-es, egyenletes méretűre vágott, paradicsomos-paprikás mártástól színezett húskockák, 3,5 cm-es ananászdarabok, elvétve sárgarépa karikák láthatók a sűrített paradicsomot, zöldfűszereket tartalmazó, élénkpiros szaftban. Tetején zsiradékcseppek vannak megfelelő mennyiségben. A köretként tálalt rizs csont fehér színű, apró szemű, pergős. Megjelenése alapján nem az édes-savanyú csirkére jellemző.
Állomány: A hús jól átfőtt, megfelelő puhaságú, jól rágható. Az ananász megfelelő állagú. A szósz megfelelő sűrűségű, inkább paradicsomos szósz jellegű. A rizs puha, megfelelően megfőtt, pergős.
Illat: A kitálalt étel illata nincs összhangban az étel elnevezésével. Erősen paradicsomos illat dominál, olaszos fűszerekre emlékeztető illat érezhető.  A köretnél a rizsre jellemző tiszta, semleges illat jól harmonizál a húsétel illatával. Igen illattól mentes.
Íz: Az étel elnevezése és a kitálalt étel íze nincs összhangban. Az étel édeskés, erősen paradicsomos íze inkább az olaszos íz világra emlékeztet. A rizs semleges, tiszta íze jól harmonizál a húsétellel. A só használat megfelelő. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad100 adagra :

Zellerkrémleves pirított zsemlekockával
Étolaj 0,7 l
Tejföl 12% 2 l
Liszt 0,7 kg
Őrölt bors 0,01 kg
Só 0,1 kg
Vöröshagyma 0,8 kg
Zeller kocka mirelit 6 kg

Édes-savanyú csirkemell párolt rizzsel
Csirkemell mirelit 6 kg

Étolaj 0,5 l
Liszt 0,3 kg
Kristálycukor 0,7 kg
Őrölt bors 0,005 kg
Só 0,2 kg
Sárgarépa karika 1 kg
Vöröshagyma 1 kg
Sűrített paradicsom 1,5 kg
Ananászbefőtt 3 kg

Rizs 8kg
Só 0,2 kg
 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >