null Pest megye – 41. számú vizsgálat – Gólyafészek Bölcsőde – Biatorbágy

Pest megye – 41. számú vizsgálat – Gólyafészek Bölcsőde – Biatorbágy

Pest megye – 41. számú vizsgálat – Gólyafészek Bölcsőde – Biatorbágy

41. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Gólyafészek Bölcsőde
(2051 Biatorbágy, Szent István u. 2.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,3 pont

 

 

Menü:Tökfőzelék húspudinggal, Alma, sárgadinnye

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. augusztus 16.

Mintavételi alap : 20 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 2-3 év

Főzőkonyha:u.a.
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Tökfőzelék húspudinggal (1,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Sárgásfehér színű sűrű, ragacsos főzelékalapban, apró, 2-3 mm-es sárgás színű gyalult tökdarabok, és megfelelő mennyiségű, sötétzöld, 2-3 mm-es kaporlevél darabok láthatóak.

A húspuding 5x5 cm nagyságú, 1 cm vastag, sötétbarnára sült tetejű, pirospaprikától színezett, borszemcséket tartalmazó téglatest alakú készítmény zsemlemorzsa szórattal. Vágási felületén sárgásbarnás egységesre darált hús látható.
Állomány:

A főzelék sűrítése csomómentes, kissé ragacsos állományú, a tök kissé szétfőtt.

A húspuding jól átsült, rágható, belseje nem üreges, nem esik szét.
Illat: A főzeléknél a tejtermék illata dominál, kissé üres illatú, a kapor illata nem eléggé érezhető. A húspuding megfelelően fűszeres illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz:

A főzelék jellegtelen, édeskés, a tejtermék íze dominál, a só ízfokozó hatása nem érvényesül.  A kissé üres ízú főzeléket a hús intenzív fűszeres íze jól ellensúlyozza.

Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alma, sárgadinnye

Külső megjelenés: A gyümölcskeverék almából és sárgadinnyedarabokból áll. Az alma 2x5 cm-es hámozott almaszeletek, a gyümölcshús törtfehér színű. A sárgadinnye, narancsos-rózsaszínes színű, 2-3 cm-es, 1 cm vastag gyümölcshús darab. Arányuk, színük megfelelő.
Állomány: Az alma puha, omlós, könnyen rágható. A sárgadinnye lédús, roppanós. A gyümölcsök megfelelően érettek, friss érzetűek.
Illat: A gyümölcsök jellemző, telt, gyümölcsös, friss illatúak. Idegen szagtól mentes.
Íz: A gyümölcsök jellemző, édes, aromás ízűek. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 20 adagra vonatkoztatva:

Tökfőzelék
Tök mirelit 2,4 kg
Tejföl 0,2 l
Kristálycukor 0,1 kg
Finomliszt 0,2 kg
Kapor 5 cs

Húsfelfújt
Csirkemell filé 1,2 kg
Sertéscombfilé 1,2 kg
Tej 2 l
Teavaj 0,4 db
Zsemlemrozsa 0,2 kg
Tojás 20 db

 


 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >