null Pest megye – 40. számú vizsgálat – Budaörsi Város Sportcsarnok

Pest megye – 40. számú vizsgálat – Budaörsi Város Sportcsarnok

Pest megye – 40. számú vizsgálat – Budaörsi Város Sportcsarnok

40. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Budaörsi Város Sportcsarnok
(2040 Budaörs, Hársfa utca 3.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,8 pont

 

 

Menü: Gyümölcsleves, Szárnyas rizottó, Csemege uborka

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. augusztus 15.

Mintavételi alap : 80 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 5-12 év

Főzőkonyha: Sztanómenza Kft.
(2040 Budaörs, Szivárvány u.5.)

 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Gyümölcsleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Opálos, rózsaszínű, kissé lisztes alaplében közel azonos méretűre vágott barnásvörös meggy, sárgásfehér alma, és sárgásbarna sárgabarackdarabok láthatók megfelelő és arányos mennyiségben. A leves tetején apró fehér szemcsék láthatók, amik a tejtermékalapú sűrítésből származnak.
Állomány: Az alaplé sűrűn folyó, sima, csomómentes, a gyümölcsök megfelelő állományúak, nem főttek szét.
Illat: Jellegzetes, édeskés-savanykás, a gyümölcsök illata és a fahéj illata harmonikusan érződik.  Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, telt, kissé lisztes, édeskés-savanykás, a gyümölcsök íze és a fahéj íze harmonikusan érződik. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szárnyas rizottó (20 dkg /adag)

Külső megjelenés: Tört fehér rizzsel elkevert szárnyas máj és húsdarabok, jellemző színű sárgarépakocka, zöldborsószemek, gombadarabok, kukorica, zöldbab és pritaminpaprika alkotják a második fogást. Szárazabb, pergős állományú, zöld fűszerszemcsékkel dúsított, sajttal megszórt, ami a tetejére olvadt. Összhatásában színes, étvágygerjesztő étel.
Állomány: A rizs, a zöldségek és a hús, máj kellően megfőtt puha, jól rágható, de nem a klasszikus rizottóra jellemző állományú. Nem szaftos, inkább pergős, nem krémes, inkább száraz érzetű.
Illat: A zöldségek és a rizs harmonikus illata mellett a máj és a fűszerek illata dominál. Idegen szagtól mentes.
Íz: A fűszerek és a máj íze dominál, kissé száraz. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csemege uborka

Külső megjelenés: 1db, félbevágott, kb. 7 cm hosszú, 2,5 cm átmérőjű vége felé sötétebb zöld színű, megfelelően göbös felületű, belseje világosabb színű, egynemű, átérett uborka a savanyúság, átlátszó, kissé sárgás színű, kapormaradványt tartalmazó felöntőlében.
Állomány Külseje roppanós, belseje megfelelően puha, lédús, a felöntőlé tiszta, kissé fűszerdarabos.
Illat: Illata megfelelően savanyú, ecetes illatú, jellemző. Idegen szagtól mentes.
Íz: Ecetes, kissé erőteljesebben savanykás ízű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 


Részletes összetétel/anyaghányad 10 adagra vonatkoztatva:

Gyümölcsleves
Meggy befőtt 1ü
Almabefőtt 1ü
Egész fahéj 10 g
Szegfűszeg 10g
Só 2 g
Kristálycukor 20 g
Vaníliás cukor 10 g
Liszt 20 g
Tejföl 3 dl
Tejszín 1 dl
Citrom 1/2 db

Szárnyas rizottó
Csirkemell apróhús 15 dkg
Csirkemáj, szív, zúza 15 dkg
Vöröshagyma 10 dkg
Gomba 10 dkg
Vegyes zöldség mirelit 10 dkg
Fokhagyma 1 dkg
Só 2 g
Trappista sajt 15 dkg
Csemege uborka

 



 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >