null Pest megye – 38. számú vizsgálat – VCSGK Konyha – Százhalombatta

Pest megye – 38. számú vizsgálat – VCSGK Konyha – Százhalombatta

Pest megye – 38. számú vizsgálat – VCSGK Konyha – Százhalombatta

38. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

VCSGK Konyha
(2440 Százhalombatta, Liszt Ferenc sétány 4.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,8 pont

 

 

Menü: Tavaszi zöldségleves, Rakott kelkáposzta

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. augusztus 14.

Mintavételi alap : 175 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: felnőtt

Főzőkonyha:
u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Tavaszi zöldségleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Áttetsző, sárgás alaplében megfelelően tisztított 1x1 cm-es narancsos színű sárgarépa, tört fehér színű fehérrépa kocka, jellemző színű zöldborsószemek, fakó színű 3 cm-es zöldbab  látható arányos és megfelelő mennyiségben.  A tetején nagy méretű zsiradékcseppek és eltérő méretűre vágott petrezselyemlevelek úsznak.  Levesbetétként 2-3 cm-es törtfehér színű orsótészta látható.
Állomány: Az alaplé jellegzetesen hígan folyó, a zöldségek megfelelően megfőttek, kissé rugalmasak, a tészta túlfőtt némelyik szétnyílt.
Illat: Jellegének megfelelő, harmonikus illatú, de kissé üres, nem elég intenzív. Idegen szagtól mentes.
Íz: Kissé jellegtelen, nem elég intenzív, de a zöldségek íze harmonikusan érezhető. A só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rakott kelkáposzta (20 dkg /adag)

Külső megjelenés: Kb. 12x8 cm-es 6 cm magas hasábban adagolt rakott kelkáposzta a második fogás. A barnás kelkáposzta levelek között barnás darált hússal elkevert tört fehér színű rizsszemek alkotják a rétegeket. Tetején arany barnára sült tejfölös öntet látható. A rizs-hús aránya megfelelő. Tetszetős megjelenésű.
Állomány: Az összetevők puhák, kellően átfőttek, összesültek, jól rághatók, a kitálalt hasáb jól vágható, tálaláskor alakját megtartja, nem esik szét.
Illat: Harmonikus, fűszeres, tejfölös-kelkáposztás illatú. Megfelelően intenzív. Idegen szagtól mentes.
Íz: A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül, ezért az összetevők, a fűszerezettség íze sem elég intenzív. Harmonikus ízvilágú. Idegen íztől mentes

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Részletes összetétel/anyaghányad 163 adagra:

Tavaszi zöldségleves
Olaj 0,98 l
Levestészta 1,95 kg
Őrölt bors 0,016 kg
Só 0,245 kg
Ételízesítő só mentes 0,16 kg
Petrezselyemzöld  14 csomag
Vöröshagyma 0,91 kg
Gyökér kocka mirelit 2,93 kg
Sárgarépa kocka mirelit 4,23 kg
Zöldbab mirelit 1,63 kg
Zöldborsó mirelit 2,44 kg

Rakott kelkáposzta
Sertés lapocka 10,18 kg
Olaj 1,30 kg
Mátraföl 12% 3,26 kg
Rizs 4,89 kg
Borsikafű 0,016 kg
Őrölt bors 0,016 kg
Fűszerpaprika 0,13 kg
Majoranna 0,016 kg
Só 0,408 kg
Kelkáposzta 40 kg
Vöröshagyma 2,17 kg
Lecsó mirelit 0,81 kg
Fokhagyma mirelit 0,082 kg



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >