null Pest megye - 34. számú vizsgálat - Magosfa Alapítvány Tábor -Kismaros

Pest megye - 34. számú vizsgálat - Magosfa Alapítvány Tábor - Kismaros

Pest megye - 34. számú vizsgálat - Magosfa Alapítvány Tábor - Kismaros

34. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Magosfa Alapítvány Tábor (2623 Kismaros, Láng utca 4.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Gyümölcsleves, Rizs, Rántott sajt,

Rántott gomba, Rántott karfiol, Tartármártás

 

Mintavétel ideje: 2016.07.26.

Napi adag: 70 adag/ebéd

Főzőkonyha: PATAK 2007 Kft.

Patak Vendéglő

(2623 Kismaros, Szokolyai út 5.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Gyümölcsleves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Világos, mályvaszínű alaplében élénksárga őszibarackdarabok, élénkpiros magot tartalmazó koktélcseresznye, barnásvöröses meggy és sárgásfehér körte és sárga ananászdarabok találhatók megfelelő mennyiségben. Az alaplé barnás fűszerszemcséket és fehér színű sűrítőanyag szemcséket tartalmaz.

Állomány:

Megfelelő sűrűségű, homogén alaplében található gyümölcsök megfelelő puhaságúak.

Illat:

Édes, vaníliás-savanykás illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Édes, enyhén savanykás, a torokban csípős utóíz érzetet hagy. Feltehetően a konzervgyümölcs íze is érezhető.

Rizs (15 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Hosszúkás, törtfehér színű, fényes felületű rizs található köretként.

Állomány:

Rizsszemek többnyire különállóak, pergős, a néhány csomó, könnyen szétnyomható. Megfelelően megfőtt, puha

Illat:

Semleges, tiszta a főtt rizsre jellemző. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Semleges, tiszta a főtt rizsre jellemző. Megfelelően ízesített. Idegen íztől mentes.

Rántott sajt (10 dkg/adag)

Külső megjelenés:

10x5x0.7 cm nagyságú, hasáb alakú sajtszelet aranybarnára sütött panírral egyenletesen fedett. A metszéslapja sárgásfehér színű, a panír a sajtra jól tapad.

Állomány:

A sajt átsült, de kemény, rágási maradékot ad, gumiszerű.

Illat:

A rántott sajtra jellemző. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A rántott sajtra jellemző. Idegen íztől mentes.

Rántott gomba (10 dkg/adag)

Külső megjelenés:

7 cm átmérőjű gombakalap felét tartalmazza az adag. A gomba panírral egyenletesen fedett, a panír sötét színű, néhol égett.

Állomány:

Kellően átsült, puha, rágási maradékot nem ad, de rágás közben vizes-olajos levet ereszt.

Illat:

Panírozott gombára jellemző. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Panírozott gombára jellemző ízű, enyhe túlsült, olajos mellékízzel. Idegen íztől mentes.

Rántott karfiol (10 dkg/adag)

Külső megjelenés:

2 db aranybarnára sütött panírral egyenletesen borított karfiol metszéslapja törtfehér színű.

Állomány:

Nem megfelelő puhaságú, a nagyobb darabok kemények, nem átsültek.

Illat:

Rántott karfiolra jellemző. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Rántott karfiolra jellemző, de a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. Idegen íztől mentes.

Tartármártás (10 g/adag)

Külső megjelenés:

Egynemű, törtfehér színű, fényes felületű, sűrűn folyó mártás.

Állomány:

Megfelelő sűrűségű, egynemű, csomómentes.

Illat:

Majonézes-savanykás illatú. idegen szagtól mentes. A főfogás összességében harmonikus, átlagos illatú.

Íz:

Édes-savanykás ízű. A majonéz íze dominál. Idegen íz nem érezhető. A főfogás alkotói összességében harmonikus, ízhatást keltenek.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Gyümölcsleves

Trópusi gyümölcskoktél (konzerv)

Trópusi gyümölcskonzerv lé

Homogenizált tej 1,5 %-os

Almalé

Baracklé

Ivóvíz

Kristálycukor

Fahéj

Citrobella

Rántott tál, rizs, majonéz

Trappista sajt

Karfiol (mirelit)

Csiperke gomba

Majonéz, Tejföl

 

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >