Pest megye - 34. számú vizsgálat - Magosfa Alapítvány Tábor - Kismaros
Pest megye - 34. számú vizsgálat - Magosfa Alapítvány Tábor - Kismaros
34. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Magosfa Alapítvány Tábor (2623 Kismaros, Láng utca 4.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.07.26. Napi adag: 70 adag/ebéd Főzőkonyha: PATAK 2007 Kft. Patak Vendéglő (2623 Kismaros, Szokolyai út 5.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Gyümölcsleves (2,5 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Világos, mályvaszínű alaplében élénksárga őszibarackdarabok, élénkpiros magot tartalmazó koktélcseresznye, barnásvöröses meggy és sárgásfehér körte és sárga ananászdarabok találhatók megfelelő mennyiségben. Az alaplé barnás fűszerszemcséket és fehér színű sűrítőanyag szemcséket tartalmaz. |
Állomány: |
Megfelelő sűrűségű, homogén alaplében található gyümölcsök megfelelő puhaságúak. |
Illat: |
Édes, vaníliás-savanykás illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Édes, enyhén savanykás, a torokban csípős utóíz érzetet hagy. Feltehetően a konzervgyümölcs íze is érezhető. |
Rizs (15 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Hosszúkás, törtfehér színű, fényes felületű rizs található köretként. |
Állomány: |
Rizsszemek többnyire különállóak, pergős, a néhány csomó, könnyen szétnyomható. Megfelelően megfőtt, puha |
Illat: |
Semleges, tiszta a főtt rizsre jellemző. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Semleges, tiszta a főtt rizsre jellemző. Megfelelően ízesített. Idegen íztől mentes. |
Rántott sajt (10 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
10x5x0.7 cm nagyságú, hasáb alakú sajtszelet aranybarnára sütött panírral egyenletesen fedett. A metszéslapja sárgásfehér színű, a panír a sajtra jól tapad. |
Állomány: |
A sajt átsült, de kemény, rágási maradékot ad, gumiszerű. |
Illat: |
A rántott sajtra jellemző. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A rántott sajtra jellemző. Idegen íztől mentes. |
Rántott gomba (10 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
7 cm átmérőjű gombakalap felét tartalmazza az adag. A gomba panírral egyenletesen fedett, a panír sötét színű, néhol égett. |
Állomány: |
Kellően átsült, puha, rágási maradékot nem ad, de rágás közben vizes-olajos levet ereszt. |
Illat: |
Panírozott gombára jellemző. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Panírozott gombára jellemző ízű, enyhe túlsült, olajos mellékízzel. Idegen íztől mentes. |
Rántott karfiol (10 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
2 db aranybarnára sütött panírral egyenletesen borított karfiol metszéslapja törtfehér színű. |
Állomány: |
Nem megfelelő puhaságú, a nagyobb darabok kemények, nem átsültek. |
Illat: |
Rántott karfiolra jellemző. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Rántott karfiolra jellemző, de a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. Idegen íztől mentes. |
Tartármártás (10 g/adag)
Külső megjelenés: |
Egynemű, törtfehér színű, fényes felületű, sűrűn folyó mártás. |
Állomány: |
Megfelelő sűrűségű, egynemű, csomómentes. |
Illat: |
Majonézes-savanykás illatú. idegen szagtól mentes. A főfogás összességében harmonikus, átlagos illatú. |
Íz: |
Édes-savanykás ízű. A majonéz íze dominál. Idegen íz nem érezhető. A főfogás alkotói összességében harmonikus, ízhatást keltenek. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Gyümölcsleves Trópusi gyümölcskoktél (konzerv) Trópusi gyümölcskonzerv lé Homogenizált tej 1,5 %-os Almalé Baracklé Ivóvíz Kristálycukor Fahéj Só Citrobella Rántott tál, rizs, majonéz Trappista sajt Karfiol (mirelit) Csiperke gomba Majonéz, Tejföl
|