null Nógrád megye - 44. számú vizsgálat - 3314. Szent Imre Diákétterem - Balassagyarmat

Nógrád megye - 44. számú vizsgálat - 3314. Szent Imre Diákétterem - Balassagyarmat

Nógrád megye - 44. számú vizsgálat - 3314. Szent Imre Diákétterem - Balassagyarmat

44. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

3314. Szent Imre Diákétterem
(2660 Balassagyarmat, Civitis Fortissima tér 7.

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 12,9 pont

 

 

Menü: Petrezselymes galuska leves, Párolt pulykamell,
Paradicsomos mártás, Főtt burgonya


 

Mintavétel ideje: 2018. március 20.

Mintavételi alap :188 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 15-18 év

Főzőkonyha: u.a.
Üzemeltető: Hungast Vital Kft.
(1143 Budapest, Ilka utca 31.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Petrezselymes galuska leves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Fűszerpaprikától halvány narancs-pirosra színezett híg lében zöldborsó, sárga-és fehérrépa kockák, nagyobb méretű, világos csontfehér színű petrezselymes galuska, néhány karalábé darabka. Alján sok piros, fekete és zöld fűszerszemcse.
Állomány: A lé hígan folyó, a répa és a karalábé túlfőtt, a borsó kemény héjú, a galuska átfőtt, puha, kissé ragacsos.
Illat: Kissé jellegtelen, gyengén fűszeres. Konzerv zöldborsóra emlékeztetően kissé savanykás. Kevésbé harmonikus.
Íz: Enyhén sós, konzerv borsóra emlékeztetően kissé savanykás.Kevésbé harmonikus, kevésbé ízletes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Párolt pulykamell+paradicsommártás+főtt burgonya (5,5 + 1,5 dl +10 dkg /adag)

Külső megjelenés:

2-2 db, kb féltenyérnyi szürkésfehér színű párolt pulykamell darab.
Az élénk sötétpiros színű paradicsommártásban sok fekete fűszerszemcse, és néhány, sűrítésből eredő fehér csomócska látható.
A burgonya eltérő méretű és alakú, fehértől halvány sárgáig terjedő színárnyalatú. Több töredezett, szétmállott darabot tartalmaz.

Állomány:

A hús jellegzetesen száraz, szálakra szétszedhető.
A paradicsommártás kellően sűrű, több, sűrítésből eredő csomót tartalmaz.
A burgonya puha, átfőtt, töredezett.

Illat:

A hús jellegének megfelelő, párolt pulykamellre jellemző.
A paradicsommártás savanykás, borsos, konzerv paradicsom illat érezhető.
A burgonya nem teljesen tiszta, burgonyahéj illat érződik.

Íz:

A hús natúr párolt pulykamellre jellemzően száraz, kissé íztelen.
A mártás savanykás-édeskés, ízében a bors erősebben érződik. kissé csípős.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Petrezselymes galuska leves
Zöldborsó mirelit 4,9 kg
Petrezselyemzöld mirelit 0,43 kg
Sárgarépa mirelit 3,3 kg
Zeller mirelit 1,66 kg
Gyökér mirelit 1,66 kg
Vöröshagyma tisztított mirelit 0,83 kg
Hügli zöldségleves fűszerkeverék 0,18 kg
Zeller tisztított 0,6 kg
Őrölt kömény 0,01 kg
Olaj 0,6 l

Párolt pulykamell
Pulykamell filé 14kg
Őrölt bors 0,1 kg
Fokhagyma 0,03 kg

Paradicsommártás
Sűrített Konzerv Paradicsom 5,9 kg
Liszt 4 kg
Olaj 0,6 l
Kristálycukor 1 kg

Őrölt bors

Burgonya 16 kg


 



 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >