Nógrád megye - 44. számú vizsgálat - 3314. Szent Imre Diákétterem - Balassagyarmat
Nógrád megye - 44. számú vizsgálat - 3314. Szent Imre Diákétterem - Balassagyarmat
44. számú vizsgálat – (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
3314. Szent Imre Diákétterem
(2660 Balassagyarmat, Civitis Fortissima tér 7.
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 12,9 pont |
Menü: Petrezselymes galuska leves, Párolt pulykamell,
Paradicsomos mártás, Főtt burgonya
Mintavétel ideje: 2018. március 20.
Mintavételi alap :188 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 15-18 év
Főzőkonyha: u.a.
Üzemeltető: Hungast Vital Kft.
(1143 Budapest, Ilka utca 31.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Petrezselymes galuska leves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: | Fűszerpaprikától halvány narancs-pirosra színezett híg lében zöldborsó, sárga-és fehérrépa kockák, nagyobb méretű, világos csontfehér színű petrezselymes galuska, néhány karalábé darabka. Alján sok piros, fekete és zöld fűszerszemcse. |
Állomány: | A lé hígan folyó, a répa és a karalábé túlfőtt, a borsó kemény héjú, a galuska átfőtt, puha, kissé ragacsos. |
Illat: | Kissé jellegtelen, gyengén fűszeres. Konzerv zöldborsóra emlékeztetően kissé savanykás. Kevésbé harmonikus. |
Íz: | Enyhén sós, konzerv borsóra emlékeztetően kissé savanykás.Kevésbé harmonikus, kevésbé ízletes. |
Párolt pulykamell+paradicsommártás+főtt burgonya (5,5 + 1,5 dl +10 dkg /adag)
Külső megjelenés: |
2-2 db, kb féltenyérnyi szürkésfehér színű párolt pulykamell darab. |
Állomány: |
A hús jellegzetesen száraz, szálakra szétszedhető. |
Illat: |
A hús jellegének megfelelő, párolt pulykamellre jellemző. |
Íz: |
A hús natúr párolt pulykamellre jellemzően száraz, kissé íztelen. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Petrezselymes galuska leves
Zöldborsó mirelit 4,9 kg
Petrezselyemzöld mirelit 0,43 kg
Sárgarépa mirelit 3,3 kg
Zeller mirelit 1,66 kg
Gyökér mirelit 1,66 kg
Vöröshagyma tisztított mirelit 0,83 kg
Hügli zöldségleves fűszerkeverék 0,18 kg
Zeller tisztított 0,6 kg
Őrölt kömény 0,01 kg
Olaj 0,6 l
Párolt pulykamell
Pulykamell filé 14kg
Őrölt bors 0,1 kg
Fokhagyma 0,03 kg
Só
Paradicsommártás
Sűrített Konzerv Paradicsom 5,9 kg
Liszt 4 kg
Olaj 0,6 l
Kristálycukor 1 kg
Só
Őrölt bors
Burgonya 16 kg