null Nógrád megye - 42. számú vizsgálat - 3315. Mikszáth Kálmán Diákétterem - Pásztó

Nógrád megye - 42. számú vizsgálat - 3315. Mikszáth Kálmán Diákétterem - Pásztó

Nógrád megye - 42. számú vizsgálat - 3315. Mikszáth Kálmán Diákétterem - Pásztó

42.  számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

3315. sz. Mikszáth Kálmán Diákétterem
(3060 Pásztó, Rákóczi út 5.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,9 pont

 

 

Menü: Körtekrémleves pirított magvakkal, Rántott halfilé +
Párolt rizs + Tartár mártás

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. március 21.

Mintavételi alap : 370 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 év, 7-14, év, 14-18 év,
felnőtt, idős

Üzemeltető: Hungast Vital Kft.
 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Körtekrémleves pirított magvakkal (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Barnás-drapp nem átlátszó lében sok, eltérő méretű, többségében héjas körte kocka, alján fűszerszemcsék, tetején pirított olajos magvak látható. A megjelenése nem krémlevesre jellemző, elnevezéssel nem harmonizáló.
Állomány:

A lé viszonylag hígan folyó, a sűrítés egynemű, csomómentes.
A körte nagy része puha, szétmálló, a héja kissé kemény, rágós. A magok ropogósak.

Illat: A fahéj és szegfűszeg illata dominál. Kellemes, aromás illatú.
Íz: Kellemesen fűszeres, aromás. Harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rántott halfilé +
Párolt rizs + Tartár mártás
(5,5 + 20 + 0,5 dkg /adag)

Külső megjelenés: 1db, kb. tenyérnyi halfilé, aranybarnára sült panírban. A panír hiánytalanul fedi a halhúst. A hal drappos fehér színű.

A rizs törtfehér színű, hosszúszemű, nem összetapadt. Enyhén olajos felületű.

A tartármártás fényes, sárgás-fehér színű, fekete fűszerszemcsékkel tarkított.

Állomány: A halhús kellően puha, jól átsült, szálkamentes. A halhús rostjai felismerhetők. A panír enyhén visszapuhult.

A rizs rugalmasan puha, néhány kisebb, könnyen szétnyomható csomót tartalmaz.

A mártás sűrű, krémszerű, csomómentes.

Illat:

A hal jellegének megfelelő, kellemes.
A rizs jellegzetes gabona illatú.
A tartár kellemesen savanykás, enyhén édeskés.

Íz:

Jellegének megfelelő, kellemes, aromás, ízletes étel. Harmonikus összhatású.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Körtekrémleves pirított magvakkal
Vaníliás cukor 0,1 kg
Kristálycukor 4, 3 kg
Őrölt fahéj 0,16 kg
Szegfűszeg egész 0,07 kg
Citromlé 1,7 l
Tej 1,5% 9,5 l
Körte kocka mirelit 20 ,15 kg
Liszt 1,6 kg
Só 0,07 kg

Rántott halfilé
Olaj 6 l
Liszt 4,5 kg
Tojás 40 db
Só 0,3 kg
Tilápia halfilé 19,2 kg
Zsemlemorzsa 4,5 kg

Párolt rizs
Olaj 0,9 l
Rizs 19 kg
Só 0,16 kg

Tartár mártás
Mustár 0,005 kg
Citromlé 0,2 l
Tejföl 12% 6 l
Majonéz 7 kg
Porcukor 0,4 kg



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >