null Nógrád megye-41.számú vizsgálat- Nagylóci Csicsergő Óvoda és Konyha

Nógrád megye-41.számú vizsgálat- Nagylóci Csicsergő Óvoda és Konyha

Nógrád megye-41.számú vizsgálat- Nagylóci Csicsergő Óvoda és Konyha

41. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Nagylóci Csicsergő Óvoda és Konyha
(3175 Nagylóc, Rákóczi út 93.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,5 pont

 

 

Menü: Lebbencsleves + Teljeskiőrlésű kenyér, Zöldborsó főzelék fasírozottal

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. február 15..

Mintavételi alap : 80 adag
 

Főzőkonyha:
u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Halványsárga lében viszonylag sok pirított lebbencstészta, kissé eltérő méretű sárgarépa-, fehérrépa-, burgonyakockák. Tetején kevés zsírcsepp, alján sok fekete, piros, zöld fűszerszemcse. Némely zöldségdarab nem felismerhető.
Állomány: Az alaplé hígan folyó. A tészta és a zöldségek puhák, kissé szétfőttek.
Illat: Kissé jellegtelen, fűszerszegény. A pirított tészta illata dominál. Kevésbé harmonikus.
Íz: Kevésbé fűszeres, kissé jellegtelen, a pirított tészta íze dominál. Kevésbé harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöldborsófőzelék fasírozottal (3,5 dl + 6 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé hígan folyó. A tészta és a zöldségek puhák Szürkészöld főzelékalapban kellő mennyiségű zöldborsó. Némi sárgarépa foszlány is látható. A feltét kb. 2 cm vastag, 5x7 cm-s, egybesütött fasírtból vágott szelet. A metszéslapon fűszerpaprikától narancsos-barnára színezett darált húsmasszában fűszerszemcsék, viszonylag nagyméretű (0,5-1cm) zsemle darabok láthatók egyenetlen eloszlásban. Mozaikos megjelenésű. Tetején és alján barnára sült kéreg képződött.

Állomány:

A főzelék sima, selymes, csomómentesen besűrített, de kissé híg. A borsó héja rágós.
A fasírozott kevésbé jól kidolgozott, az összetevők eloszlása nem egyenletes.

Illat:

A főzelék illata konzerv borsóra emlékeztető, enyhén savanykás.
A fasírozott jellegzetes sült, fűszeres illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Konzerv borsóra jellemző, édeskés-savanykás.
A fasírozott kellemesen fűszeres, fokhagymás. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teljeskiőrlésű kenyér

Külső megjelenés: Formában sült, kb. 1,5 cm vastag, előre szeletelt kenyér. A bélzet világos drapp színű, benne vörösesbarna korpaszemcsék láthatók. A héja világosbarnára sült, tiszta.
Állomány: A bélzet rugalmas, laza szerkezetű. Kisebb légüregek láthatók. A héja enyhén visszapuhult.
Illat: Jellegzetes gabonaillatú. Enyhe élesztőszag érezhető.
Íz: Jellegének megfelelő, kellemes, harmonikus. Tiszta, minden idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/anyaghányad  :

Lebbencsleves
Burgonya 3,5 kg
Ételízesítő 0,08 kg
Fekete őrölt bors 0,01 kg
Fűszerkömény őrölt 0,01 kg
Lecsó, natúr 0,4 kg
Só 0,05 kg
Száraztészta 1,5 kg
Vöröshagyma 0,3 kg
Vegyes zöldség mirelit 3 kg

Zöldborsó főzelék
Búza finomliszt 1 kg
Ételízesítő 0,05 kg
Őrölt feketebors 0,03 kg
Fokhagyma granulátum 0,06 kg
Kristálycukor 0,4 kg
Só 0,02 kg
Zöldborsó mirelit 15 kg
Ecet 10% 0,1 l
Tej 10 l

Fasírozott
Tojás 20 db
Ételízesítő 0,05 kg
Őrölt feketebors 0,04 kg
Fokhagyma granulátum 0,05 kg
Fűszerpaprika 0,06 kg
Sertéscomb 6 kg
Kenyér 1 kg
Só 0,06 kg
Vöröshagyma 0,3 kg
Zsemlemorzsa 0,3 kg
Olaj 0,7 l
0,04 kg


 



 


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >