null Nógrád megye-40.számú vizsgálat- Önkormányzati Főzőkonyha - Magyargéc

Nógrád megye-40.számú vizsgálat- Önkormányzati Főzőkonyha - Magyargéc

Nógrád megye-40.számú vizsgálat- Önkormányzati Főzőkonyha - Magyargéc

40. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Önkormányzati Főzőkonyha
(3133 Magyargéc, Alkotmány út 1.)

A menü minősítése:

KÍVÁLÓAN MEGFELELT 18,8 pont

 

 

Menü: Lebbencsleves, Rakott savanyú káposzta, Teljeskiőrlésű kenyér

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. február 8.

Mintavételi alap : 144 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: általános iskola, felnőtt

Főzőkonyha:
u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves, Teljeskiőrlésű kenyér (3 dl + 1 szelet/adag)

Külső megjelenés: Enyhén zavaros, pirosa-barnás alaplében viszonylag sok pirított lebbencstészta, különböző méretű sárgarépa, fehérrépa, apró burgonyakockák és néhány szalonnadarabka.
Tetején piros zsírcseppek, alján sok fekete fűszerszemcse, és 1-2 petrezselyem szár. A kenyérszelet kb 2 cm vastag, formában sült. A héj arany- barnára sült, kissé visszapuhult. A bélzet drapp színű, vöröses barna korpaszemcsékkel tarkított.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, enyhén zavaros. A zöldségek kellően puhák, nem szétfőttek. A tészta puha, kissé túlfőtt.
A kenyér bélzete rugalmas, egyenletesen lazított, több kisebb-nagyobb lyuk látható. Jól átsült. A héj enyhén visszapuhult.
Illat:

Lebbencslevesre jellemző, fűszeres, enyhén füstölt, paprikás. Tiszta, idegen szagtól mentes. A kenyér jellegzetesen gabonaillatú, tiszta, idegen illattól mentes.

Íz:

Lebbencslevesre jellemző, enyhén füstölt, kissé sós, kissé borsos. Idegen íztől mentes.A kenyér kellemes, harmonikus, jellegének megfelelő. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rakott savanyú káposzta (25 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Kissé szecskásan vágott savanyú káposzta csíkok, pörköltesen elkészített darált hús, bulgur rétegesen összerakva, tetején pirospaprikával és borssal fűszerezett tejföl. A bulgur borssal bőségesen megszórt.

Állomány: Az összetevők jellegüknek megfelelően puhák, de nem szétfőttek. A káposzta kellemesen enyhén ropogós.
Illat: Kellemesen savanykás, fűszeres. A káposzta, a hús és a fűszerek illata harmonikusan érezhető. Idegen szagtól mentes.
Íz: Kellemesen fűszeres, enyhén savanykás, jellegének megfelelően ízletes, harmonikus. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra:

Lebbencs leves
Burgonya 5,5 kg
Száraztészta 1,2 kg
Petrezselyemgyökér 1,5kg
Lecsó 0,7 kg
Szalonna, füstölt 1 kg
Vöröshagyma 0,7 kg
Pirospaprika 0,06 kg
Petrezselyemzöld 0,06 kg
Feketebors 0,01 kg
Só 0,2 kg
Sárgarépa 2 kg

Rakott savanyú káposzta
Bulgur 4 kg
Napraforgóolaj 1,5 l
Vöröshagyma 1 kg
Pirospaprika 0,1 kg
Só 0,15 kg
Sertéslapocka 8 kg
Fekete őröltbors 0,01 kg
Őrölt kömény 0,01 kg
Ételízesítő 0,08 kg
Tejföl 12% 3 l
Majoranna 0,01 kg
Tej 2 l
Savanyú káposzta 35 kg

 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >