null Nógrád megye-39.számú vizsgálat- Óvoda Konyha - Karancsberény

Nógrád megye-39.számú vizsgálat- Óvoda Konyha - Karancsberény

Nógrád megye-39.számú vizsgálat- Óvoda Konyha - Karancsberény

39. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Óvoda Konyha
(3137 Karancsberény, Petőfi út 65.)


A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16 pont

 

 

Menü: Tavaszi leves, Tökfőzelék, Sertés pörkölt

 

 

Mintavétel ideje: 2018. január 9.

Mintavételi alap : 62 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 év, felnőtt

Főzőkonyha /Üzemeltető: NAGY_ARANY Vendéglátó és Kereskedelmi Bt.
(3137 Karancsberény, Rákóczi út 19/A.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Tavaszi leves (5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Tiszta, halványsárga alaplében sok sárgarépa hasáb, zöldborsó, piros színű paprika kocka, zöldhüvelyű zöldbab, apró karfiol rózsák, levesbetétként csigatészta. Tetején áttetsző zsírcseppek. Tetszetős megjelenésű, tartalmas leves.

Állomány: Az alaplé hígan folyó, tiszta. A zöldségek és a tészta kissé túlfőttek.
Illat: A leves elnevezése és az illata összhangban van, de a zöldborsó konzerv illata érezhető. Nem teljesen harmonikus.
Íz: Kellemes, harmonikus. Jellegének megfelelően zöldséges, ízletes. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tökfőzelék + Sertéspörkölt (5 dl + 7 dkg /adag)

Külső megjelenés: Zöldes-fehér híg főzelékalapban egyenetlen hosszúságú tökcsíkok, sok, kisebb- nagyobb kapordarab, sűrítésből származó fehér pöttyök. Tetején zsiradékcseppek. Nem tetszetős megjelenésű. Sűrű, fűszerpaprikától barnás-pirosra színezett pörkölt szaftban közel azonos méretű barna húskockák, sok fekete-piros fűszerszemcse. A hús zömében jól tisztított, de néhány darab mócsingos.
Állomány:

A főzelék a jellegzetesnél hígabb, a tök puha, kissé szétfőtt.

A hús puha, jól átfőtt, a szaft kellően sűrű.

Illat:

A főzelék savanykás-ecetes, intenzíven fokhagymás. A kapor illata is érezhető. Nem harmonikus.

A pörkölt kellemes, jellegének megfelelően fűszeres-paprikás.

Íz:

A tökfőzelék savanyú, fokhagymás, kevésbé harmonikus.

A pörkölt jellegének megfelelően fűszeres, aromás, ízletes.

Összhatásában a pörkölt íze ellensúlyozza a főzelék kevésbé kellemes ízét.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra :

Tavaszi leves
Étolaj 0,6 l
Vöröshagyma 0,2 kg
Zöldborsó 5 kg
Karfiol 4 kg
Sárgarépa 5 kg
Zöldhüvelyes zöldbab 2 kg
Kelbimbó 1 kg
Jódozott finomsó 0,2 kg

Tökfőzelék
Gyalult tök 15 kg
Étolaj 2 l
Liszt 3 kg
Tejföl 12% 3,5 l
Kapor 0,16 kg
Kristálycukor 0,25 kg
Ecet 10% 0,16 l
Fokhagyma 0,008 kg
Jódozott finomsó 0,25 kg

Sertés pörkölt
Sertés comb 9,5 kg
Étolaj 0,6 l
Vöröshagyma 3,5 kg
Fűszerpaprika 0,1 kg
Őrölt bors 0,05 kg
Jódozott finomsó 0,2 kg
 



 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >