null Nógrád megye-33.számú vizsgálat-3314. Szent Imre Diákétterem-Balassagyarmat

Nógrád megye-33.számú vizsgálat-3314. Szent Imre Diákétterem-Balassagyarmat

Nógrád megye-33.számú vizsgálat-3314. Szent Imre Diákétterem-Balassagyarmat

33. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (főző- és tálalókonyha)

3314. Szent Imre Diákétterem (2660 Balassagyarmat, Civitas Fortissima tér 7.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt átlag feletti ÁTLAGOS átlag alatti nem megfelelő

 

 

Menü: Francia hagymakrémleves pirított kenyérkockával, Halpaprikás kagylótésztával

 

 

Mintavétel ideje: 2017. május 24.

Napi adag: 240 adag/ebéd

Főzőkonyha: u.a.
 

Részletes érzékszervi minősítés:

Francia hagymakrémleves pirított kenyérkockával (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Halvány zöldessárga színű, sűrített levesben eltérő alakú és méretű hagymakarikák és apró fűszerszemcsék láthatók. A kenyérkocka drapp színű, héja sötétbarna, viszonylag egyenletes méretű, 1-1,5 cm nagyságú, azonos mértékben, enyhén pirult.
Állomány: Krémleveshez képest kissé híg, csomómentesen besűrített. A hagyma egyenletesen puha. A kenyérkocka jellegzetesen kemény, száraz, ropogós.
Illat:

Hagymalevesre jellemző, enyhén fűszeres, kellemesen aromás. Tiszta, idegen szagtól mentes. A kenyérkocka pirított, jellegzetes, tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, de kevésbé intenzíven hagymás ízű. Gyengén fűszeres. Tiszta, idegen íztől mentes.

A kenyérkocka kellemesen pirult, jellegzetes, tiszta, idegen íztől mentes. Együtt fogyasztva kellemesen aromás, de kissé gyengébb ízhatású.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Halpaprikás kagylótésztával (1,5 dl + 20 dkg/adag)

Külső megjelenés: A vajsárga színű, zömében egész szem kagyló formájú tészta, kevés törött és néhány összetapadt szemet tartalmaz. Felülete zsiradéktól fényes. A halpaprikás szaftja túl bőséges és híg, színe drappos-barna. A szaftban sok törtfehér színű kockára vágott, bőr nélküli halhús és apró hagymafoszlány látható. Tetejét fűszerpaprikától pirosra színezett zsiradékcseppek borítják.
Állomány: A tészta egyenletesen puha, kissé túlfőtt. A paprikás leve túl hígan folyó. A halhús puha, omlós, de nem széteső. Szálkamentes, nem zsíros.
Illat: A tészta jellegzetes gabona illatú. Tiszta, idegen szagtól mentes. A paprikás jellegének megfelelően halszagú, hagymás, kellemesen fűszeres.
Íz: A tészta sótlan, tiszta gabona ízű. A halpaprikás jellegzetes, aromás, fűszeres. Együtt fogyasztva íze kellemes, de összhatásán ront a paprikás túlzottan híg leve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Francia hagymakrémleves
Vöröshagyma
Póréhagyma
Olaj
Őrölt bors
Liszt
Zöldségleves fűszerkeverék

Halpaprikás
Halászlé alap
Tilápia halfilé
Olaj
Fűszerpaprika
Lecsó konzerv
Száraztészta kagyló


 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >