Nógrád megye-33.számú vizsgálat-3314. Szent Imre Diákétterem-Balassagyarmat
Nógrád megye-33.számú vizsgálat-3314. Szent Imre Diákétterem-Balassagyarmat
33. számú vizsgálat - Mintavétel helye: (főző- és tálalókonyha)
3314. Szent Imre Diákétterem (2660 Balassagyarmat, Civitas Fortissima tér 7.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt | átlag feletti | ÁTLAGOS | átlag alatti | nem megfelelő |
Menü: Francia hagymakrémleves pirított kenyérkockával, Halpaprikás kagylótésztával
Mintavétel ideje: 2017. május 24.
Napi adag: 240 adag/ebéd
Főzőkonyha: u.a.
Részletes érzékszervi minősítés:
Francia hagymakrémleves pirított kenyérkockával (3 dl/adag)
Külső megjelenés: | Halvány zöldessárga színű, sűrített levesben eltérő alakú és méretű hagymakarikák és apró fűszerszemcsék láthatók. A kenyérkocka drapp színű, héja sötétbarna, viszonylag egyenletes méretű, 1-1,5 cm nagyságú, azonos mértékben, enyhén pirult. |
Állomány: | Krémleveshez képest kissé híg, csomómentesen besűrített. A hagyma egyenletesen puha. A kenyérkocka jellegzetesen kemény, száraz, ropogós. |
Illat: |
Hagymalevesre jellemző, enyhén fűszeres, kellemesen aromás. Tiszta, idegen szagtól mentes. A kenyérkocka pirított, jellegzetes, tiszta, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, de kevésbé intenzíven hagymás ízű. Gyengén fűszeres. Tiszta, idegen íztől mentes. A kenyérkocka kellemesen pirult, jellegzetes, tiszta, idegen íztől mentes. Együtt fogyasztva kellemesen aromás, de kissé gyengébb ízhatású. |
Halpaprikás kagylótésztával (1,5 dl + 20 dkg/adag)
Külső megjelenés: | A vajsárga színű, zömében egész szem kagyló formájú tészta, kevés törött és néhány összetapadt szemet tartalmaz. Felülete zsiradéktól fényes. A halpaprikás szaftja túl bőséges és híg, színe drappos-barna. A szaftban sok törtfehér színű kockára vágott, bőr nélküli halhús és apró hagymafoszlány látható. Tetejét fűszerpaprikától pirosra színezett zsiradékcseppek borítják. |
Állomány: | A tészta egyenletesen puha, kissé túlfőtt. A paprikás leve túl hígan folyó. A halhús puha, omlós, de nem széteső. Szálkamentes, nem zsíros. |
Illat: | A tészta jellegzetes gabona illatú. Tiszta, idegen szagtól mentes. A paprikás jellegének megfelelően halszagú, hagymás, kellemesen fűszeres. |
Íz: | A tészta sótlan, tiszta gabona ízű. A halpaprikás jellegzetes, aromás, fűszeres. Együtt fogyasztva íze kellemes, de összhatásán ront a paprikás túlzottan híg leve. |
Részletes összetétel/anyaghányad:
Francia hagymakrémleves
Vöröshagyma
Póréhagyma
Olaj
Őrölt bors
Liszt
Zöldségleves fűszerkeverék
Só
Halpaprikás
Halászlé alap
Tilápia halfilé
Olaj
Fűszerpaprika
Lecsó konzerv
Száraztészta kagyló