Nógrád megye - 28. számú vizsgálat - Vár Étterem - Hollókő
Nógrád megye - 28. számú vizsgálat - Vár Étterem - Hollókő
28. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):
Vár Étterem (3176 Hollókő, Kossuth út 67-69.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
átlagos |
ÁTLAG ALATTI |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.11.28. Napi adag: 70 adag/ebéd Főzőkonyha: Franka 2000 Kft. u.a. |
Részletes érzékszervi minősítés:
Tejszínes gombaleves (4 dl /adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától enyhén narancsszínűre színezett, barnás lében, egyenetlenül aprított, sötétbarna gombaszeletek, néhány hasábra vágott sárgarépa, fehérrépa és sok apró hagymakocka. A levesben 1-1 db galuskafoszlány, zöldfűszer levél darab, alján fekete és piros fűszerszemcsék, tetején fehér, sűrítésből eredő pöttyök és narancssárga zsiradékcseppek találhatók. A sok gombától sűrű, tartalmas leves. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, enyhén sűrített. A gomba jellegzetes, rugalmas. A zöldségek puhák. |
Illat: |
Intenzív gombakonzerv illatú. Enyhén savanykás, gyengén fűszeres. |
Íz: |
Sós, savanykás, hagymás. A konzervgomba íze intenzív. Nem teljesen harmonikus. |
Mustáros fokhagymás sertésszelet párolt rizzsel (15 dkg + 8 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Törtfehér színű, kisebb csomókba összeálló rizsszemek. Több törött, néhány csíkos, 1-2 barna szem található. Fűszerpaprikától narancspirosra színezett, sűrű mártásban, kisebb tenyérnyi hússzelet. A hús vastagsága egyenetlen, a mártás bőséges mennyiségű, teljesen bevonja a hússzeletet. Nagyon sok piros és fekete fűszerszemcse, tetején zsiradékcsepp látható. |
Állomány: |
A rizs csomókba összeálló, villával kevésbé könnyen szétnyomható. Egyenletesen puhára főtt. A mártás sűrűn folyó. A hús jól tisztított, de változó állományú, egy része rugalmasan puha, máshol kemény, száraz, kevésbé átpuhult, nehezebben rágható. |
Illat: |
A rizs tiszta, jellegzetes, párolt gabona illatú. A mártás nagyon intenzíven fokhagymás, enyhén mustáros, savanykás. Nem kellemes, nem harmonikus. |
Íz: |
A rizs natúr párolt rizsre jellemző, fűszerszegény, tiszta, idegen íztől mentes. A mártás markánsan fokhagymás, sós, enyhén mustáros, savanykás. Utóízben kesernyés. A húst is átitatta a mártás fokhagymás íze. A rizzsel együtt fogyasztva sem harmonikus, ízében a fokhagyma túlzottan domináns. |
Részletes összetétel/ anyaghányad |
Tejszínes gombaleves Csiperke gomba konzerv Tejföl 12% Búzaliszt Olaj Vöröshagyma Petrezselyemzöld Őrölt bors Só Mustáros, fokhagymás sertés szelet Sertéshús Fokhagyma Citrom Mustár Fűszerpaprika Rizs Só |