null Nógrád megye - 28. számú vizsgálat - Vár Étterem - Hollókő

Nógrád megye - 28. számú vizsgálat - Vár Étterem - Hollókő

Nógrád megye - 28. számú vizsgálat - Vár Étterem - Hollókő

28. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

Vár Étterem (3176 Hollókő, Kossuth út 67-69.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü: Tejszínes gombaleves, Mustáros fokhagymás

sertésszelet párolt rizzsel

 

Mintavétel ideje: 2016.11.28.

Napi adag: 70 adag/ebéd

Főzőkonyha: Franka 2000 Kft.

u.a.

Részletes érzékszervi minősítés:

Tejszínes gombaleves (4 dl /adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától enyhén narancsszínűre színezett, barnás lében, egyenetlenül aprított, sötétbarna gombaszeletek, néhány hasábra vágott sárgarépa, fehérrépa és sok apró hagymakocka. A levesben 1-1 db galuskafoszlány, zöldfűszer levél darab, alján fekete és piros fűszerszemcsék, tetején fehér, sűrítésből eredő pöttyök és narancssárga zsiradékcseppek találhatók. A sok gombától sűrű, tartalmas leves.

Állomány:

A lé hígan folyó, enyhén sűrített. A gomba jellegzetes, rugalmas. A zöldségek puhák.

Illat:

Intenzív gombakonzerv illatú. Enyhén savanykás, gyengén fűszeres.

Íz:

Sós, savanykás, hagymás. A konzervgomba íze intenzív. Nem teljesen harmonikus.

Mustáros fokhagymás sertésszelet párolt rizzsel (15 dkg + 8 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Törtfehér színű, kisebb csomókba összeálló rizsszemek. Több törött, néhány csíkos, 1-2 barna szem található. Fűszerpaprikától narancspirosra színezett, sűrű mártásban, kisebb tenyérnyi hússzelet. A hús vastagsága egyenetlen, a mártás bőséges mennyiségű, teljesen bevonja a hússzeletet. Nagyon sok piros és fekete fűszerszemcse, tetején zsiradékcsepp látható.

Állomány:

A rizs csomókba összeálló, villával kevésbé könnyen szétnyomható. Egyenletesen puhára főtt. A mártás sűrűn folyó. A hús jól tisztított, de változó állományú, egy része rugalmasan puha, máshol kemény, száraz, kevésbé átpuhult, nehezebben rágható.

Illat:

A rizs tiszta, jellegzetes, párolt gabona illatú. A mártás nagyon intenzíven fokhagymás, enyhén mustáros, savanykás. Nem kellemes, nem harmonikus.

Íz:

A rizs natúr párolt rizsre jellemző, fűszerszegény, tiszta, idegen íztől mentes. A mártás markánsan fokhagymás, sós, enyhén mustáros, savanykás. Utóízben kesernyés. A húst is átitatta a mártás fokhagymás íze. A rizzsel együtt fogyasztva sem harmonikus, ízében a fokhagyma túlzottan domináns.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Tejszínes gombaleves

Csiperke gomba konzerv

Tejföl 12%

Búzaliszt

Olaj

Vöröshagyma

Petrezselyemzöld

Őrölt bors

Mustáros, fokhagymás sertés szelet

Sertéshús

Fokhagyma

Citrom

Mustár

Fűszerpaprika

Rizs


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >