null Nógrád megye - 19. számú vizsgálat-Általános Iskola Tálalókonyha - Héhalom

Nógrád megye - 19. számú vizsgálat - Általános Iskola Tálalókonyha - Héhalom

Nógrád megye - 19.számú vizsgálat - Általános Iskola Tálalókonyha - Héhalom

19. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Általános Iskola Tálalókonyha (3041 Héhalom, Hősök tere 1.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Magyaros karalábé leves,

Vadas pulykatokány tésztakörettel

 

Mintavétel ideje: 2016.09.12.

Napi adag: 70 adag/ebéd

Főzőkonyha: Héhalom Község Önkormányzat konyha

(3041 Héhalom, Petőfi út 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Magyaros karalábé leves (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Halvány drappos-sárgás színű, áttetsző lében, eltérő alakú és méretű sárga és fehérrépa, karalábé és zeller kockák. Tetején világossárga apró zsírcseppek. Tésztát nem tartalmaz. A lében fűszerszemcsék nem láthatók. A zöldségek gondosan tisztítottak.

Állomány:

A lé hígan folyó, sűrítés nélküli. A zöldségek puhák, a karalábé túl puha, szájban elomló. Fás részeket nem tartalmaz.

Illat:

Zöldségillatú, fűszer és aroma szegény, kissé jellegtelen. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

A répától enyhén édeskés. Fűszertelen, kissé jellegtelen, a viszonylag sok zöldség ellenére ízetlen, gyenge, aromaszegény. Íz hatása kevésbé harmonikus.

Vadas pulykatokány tésztakörettel (1 dl+20 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Törtfehér színű, kissé töredezett orsó tészta. Felületén kevés zsiradék látható. A tokányban a hús közel egyenletesen csíkokra darabolt, kellő gondossággal tisztított. A mártás fényes, drappos színű, apró sárgarépa darabokkal, tejföllel, fekete fűszerszemcsékkel.

Állomány:

A tészta rugalmas, puha, kissé törmelékes. A pulykahús jellegének megfelelően száraz, puha, omlós. A mártás darabos, hígabban folyó. A sárgarépa puha.

Illat:

A tészta jellegzetes gabona szagú, tiszta, idegen szagtól mentes. A tokány savanykás, tejfölös, zöldséges, kevésbé fűszeres.

Íz:

A tészta kifőtt tésztára jellemző, tiszta, idegen íztől mentes. A tokány savanykás, enyhén fűszeres, aromaszegény, vadasra kevésbé jellemző. Együtt fogyasztva gyengébben harmonikus.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Magyaros karalábé leves

Karalábé

Petrezselyemgyökér

Sárgarépa

Vöröshagyma

Zeller

Olaj

Vadas pulykatokány tésztakörettel

Tejföl

Pulykamell

Karalábé

Petrezselyemgyökér

Sárgarépa

Vöröshagyma

Zeller

Olaj

Bors

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >