null Nógrád megye - 16.számú vizsgálat - Őrhalom Óvoda Tálalókonyha

Nógrád megye-16.számú vizsgálat-Őrhalom Óvoda Tálalókonyha

Nógrád megye-16.számú vizsgálat - Őrhalom Óvoda Tálalókonyha

számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Őrhalom Óvoda Tálalókonyha (2671 Őrhalom, Kossuth út 10.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Májgaluska leves, Tökfőzelék, Csirke brassói

 

Mintavétel ideje: 2016.05.02.

Napi adag: 20 adag/ebéd

Főzőkonyha: EBM Trade Kft.

Nógrádszakáli Idősek Otthona Főzőkonyha

(Nógrádszakál, Palóc út 14.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Májgaluska leves (2dl/adag)

Külső megjelenés:

Halvány sárga tiszta átlátszó lében apró kockára vágott mirelit sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller kockák. Különböző méretű, szabálytalan alakú drappos-barna színű májgaluska. Tetején sárga zsírcseppek, alján zöldfűszer levélkék és májgaluska foszlányok.

Állomány:

A lé hígan folyó, a májgaluska kellően átfőtt, de nem szétfőtt, a zöldségek túl puhák.

Illat:

Kissé jellegtelen, üres, enyhe zöldség illatú.

Íz:

Teljesen íztelen, sótlan, fűszertelen, élvezhetetlen.

Tökfőzelék(2dl/adag), Csirke brassói (4dkg/adag)

Külső megjelenés:

Zöldes-fehér sűrű főzelékalapban, a szokásosnál nagyobbra (5mm széles) gyalult tökcsíkok és viszonylag sok zöld kapor szál.

Barnás-drapp színű sűrű szaftban, eltérő méretű, szabálytalan alakú drappos-fehér csirkemell darabok, és néhány apró kockára vágott szalonna, narancssárga zsírcseppekkel a tetején. A szaftban sok apró, a csirkemellből kifőtt fehér nyesedék darab látható.

Állomány:

A tök nincs túlfőzve, megfelelő állagú. A főzelék kissé hígabban folyó.

A csirkemell enyhén rágós, a szaft kocsonyás állaga keményítővel történő besűrítésre enged következtetni.

Nem tetszetős, nem gusztusos.

Illat:

A főzelék jellegtelen, nagyon enyhén ecetes, kapor nem érezhető.

A csirke brassói enyhén paprikás, pörköltes illatú.

Íz:

A főzelék jellegtelen, íztelen, vízízű, enyhe ecetes utóízzel. A csirke brassói ugyancsak jellegtelen, íztelen, fűszertelen.

Összhatásában élvezhetetlen

Teljes kiőrlésű búzakenyér (1szelet/adag)

Külső megjelenés:

Formában sült, 12*16 cm-es 1,5 cm vastag egész szelet kenyér. Héja aranybarna, a bélzet drapp színű, benne világosbarna búzaőrlemény szemcsék láthatók.

Állomány:

A bélzet puha, rugalmas, laza, több kicsi-, és néhány nagyobb légüreg látható. A héj kissé visszapuhult

Illat:

Jellegzetes, tiszta gabona illatú.

Íz:

Kellemes, tiszta, harmonikus, jellegének megfelelő.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Májgombóc leves

Sertés máj

Tojás

Zsemle

Zsemlemorzsa

Sárgarépa

Petrezselyemgyökér

Vöröshagyma

Karalábé

Zeller

Olaj

Petrezselyemzöld

Őrölt bors

Majoranna

Tökfőzelék

Tök

Tejföl 12%

Finomliszt

Ecet 20%

Kapor

Fűszerpaprika

Csirke brassói

Csirkemellfilé

Olaj

Fokhagyma

Majoranna

Őrölt bors

Füstölt szalonna

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >