null Nógrád megye-14.számú vizsgálat-Napköziotthonos Óvoda

Nógrád megye-14.számú vizsgálat-Napköziotthonos Óvoda

Nógrád megye-14.számú vizsgálat-Napköziotthonos Óvoda 

14.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Napköziotthonos Óvoda  (3068 Mátraszőlős, Fő út 90.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Zöldborsó leves, Rakott kelkáposzta

 

Mintavétel ideje: 2016.05.04.

Napi adag: 40 adag/ebéd

Főzőkonyha: KH Gastro Kft.

(3060 Pásztó, Fő út 60.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsó leves (2dl/adag)

Külső megjelenés:

Zöldes-sárga enyhén zavaros lében, mirelit zöldborsó, hullámosra darabolt sárgarépa, valamint hasábokra vágott fehérrépa, karalábé kockák, hagymadarabkák és levesbetétként reszelt tészta.

Alján színes fűszerszemcsék, tetején fűszerpaprikától színezett piros olajcseppek.

Állomány:

A lé hígan folyó, enyhén zavaros.
A zöldségek puhák, kissé túlfőttek, a zöldborsó héja kemény a fehérrépa egy része fás.
A tészta puha.

Illat:

A zöldborsó illata dominál, jellegének megfelelő. Idegen illattól mentes.

Íz:

Sűrű, tartalmas leves. Kellően fűszerezett, az enyhén édeskés zöldborsó íze dominál. Idegen íztől mentes.

Rakott kelkáposzta (20dkg/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 9x9 cm-es, 4 cm magas kockában adagolt rakott kelkáposzta. A vékony réteg kelkáposzta leveleken aranybarnára sült sajtos-tejfölös öntet, alatta magyaros alapon elkészített darált hússal összekevert narancsos pirosra színeződött rizs. Tetszetős megjelenésű.

Állomány:

Az összetevők puhák, kellően átfőttek, de a hús és a rizs kissé száraz. A rizshez képest kevés a hús mennyisége és nagyon kevés a kelkáposzta

Illat:

Kellemes, fűszeres, tejfölös-sajtos-kelkáposztás. Harmonikus illatú.

Íz:

Kellemesen fűszerezett, borsos-paprikás. A kelkáposzta íze kevésbé intenzív a viszonylag kevés mennyisége miatt.

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Zöldborsó leves

Zöldborsó (mirelit)

Sárgarépa (mirelit)

Petrezselyemgyökér (mirelit)

Búzaliszt

Olaj

Karalábé (mirelit)

Vöröshagyma

Zeller (mirelit)

Petrezselyemzöld

Fokhagyma (mirelit)

Fűszerpaprika

Őrölt bors

Rakott kelkáposzta

Kelkáposzta

Sertéscomb

Tejföl 12%

Rizs

Olaj

Vöröshagyma

Lecsó (konzerv)

Fűszerpaprika

Fokhagyma (mirelit)

Őrölt bors


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >