Vissza

Lejárt alapanyagokkal dolgoztak a pékségben

Lejárt alapanyagokkal dolgoztak a pékségben

Lejárt alapanyagokkal dolgoztak a pékségben
2016. május 12.

Egy külföldi tulajdonú, budapesti pékséget ellenőriztek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei. Az akció során számos szabálytalanságot tártak fel a hatóság ellenőrei és több mint 150 kilogramm terméket vontak ki a forgalomból.

A NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága egy külföldi tulajdonú, budapesti pékséget ellenőrzött a hét elején. A koszos, takarítatlan üzemben a padozat zsíros, a falak szennyezettek, a padlólapok töredezettek voltak, a kézmosónál nem volt meleg víz és a kézfertőtlenítőszer is hiányzott.

Az illemhely és az előkészítő részleg egy légtérben helyezkedett el. Az előírt dokumentációkat egyáltalán nem vezették. A hulladéktároló edényeket az előkészítő helyiségen vitték keresztül, a hűtő kondenzvize pedig folyamatosan beszennyezte az alapanyagnak számító szalonna szeleteket.

Az üzemben több mint 150 kg jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint lejárt és kondenzvízzel szennyezett alapanyagot és ezekből készült készterméket találtak az ellenőrök. A termékeket a hatóság szakemberei a helyszínen lefoglalták és elrendelték megsemmisítésüket.

A vizsgálat során az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztették a NÉBIH ellenőrei. Az eljárás folyamatban van, az ügyben mintegy 1 millió forint bírság várható.

Az érintett üzem adatai elérhetőek a „jogsértés listán”.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Kiemelt Ügyek Igazgatósága

 

Kapcsolódó anyagok:
közlemény letölthető formában
képek tömörítve

Átlagos (0 Szavazatok)

Friss hírek

Átmeneti leállás az e-ügyintézés funkciókban
2017. október 19, csütörtök

Átmeneti leállás az e-ügyintézés funkciókban

Megújult a Nébih debreceni laboratóriuma
2017. október 18, szerda

Megújult a Nébih debreceni laboratóriuma

A gépi kávétól a falusi vendégasztalig – Vegyen részt felmérésünkben!
2017. október 17, kedd

A gépi kávétól a falusi vendégasztalig – Vegyen részt felmérésünkben!

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei
2017. október 16, hétfő

Magyar ebfajták tervezett rendezvényei

INFORMATIKAI FEJLESZTÉSEKKEL ERŐSÍTI HALGAZDÁLKODÁSI ELLENŐRZÉSEIT A NÉBIH
2017. október 12, csütörtök

INFORMATIKAI FEJLESZTÉSEKKEL ERŐSÍTI HALGAZDÁLKODÁSI ELLENŐRZÉSEIT A NÉBIH

Több százan látogattak el a NÉBIH laboratóriumaiba a Kutatók Éjszakáján
2017. október 11, szerda

Több százan látogattak el a NÉBIH laboratóriumaiba a Kutatók Éjszakáján

Javult, de továbbra sem kimagasló a baromfitartók járványvédelmi felkészültsége
2017. október 10, kedd

Javult, de továbbra sem kimagasló a baromfitartók járványvédelmi felkészültsége

EFSA-workshop az élelmiszer-adalékanyagok újraértékeléséről
2017. október 10, kedd

EFSA-workshop az élelmiszer-adalékanyagok újraértékeléséről

Kiderült, melyik a legjobb 12 közétkeztetői szakács csapat
2017. október 9, hétfő

Kiderült, melyik a legjobb 12 közétkeztetői szakács csapat

Megújult az EFSA Journal
2017. október 9, hétfő

Megújult az EFSA Journal

Tájékoztatás az élelmiszerlánc-felügyeleti díjról
2017. október 9, hétfő

Tájékoztatás az élelmiszerlánc-felügyeleti díjról

Együttműködési megállapodást kötött a NÉBIH és a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülete
2017. október 5, csütörtök

Együttműködési megállapodást kötött a NÉBIH és a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülete

Gyakorlati tanácsokkal támogatja a NÉBIH a fakereskedő vállalkozásokat
2017. október 5, csütörtök

Gyakorlati tanácsokkal támogatja a NÉBIH a fakereskedő vállalkozásokat

A magas színvonalú növénytermesztés nemzetgazdasági érdek
2017. október 4, szerda

A magas színvonalú növénytermesztés nemzetgazdasági érdek

Nyilvános konzultáció a nátriumbeviteli referenciaértékekről készült EFSA-értékelésről
2017. október 2, hétfő

Nyilvános konzultáció a nátriumbeviteli referenciaértékekről készült EFSA-értékelésről

EFSA-konferencia új tudományos eredmények hatósági felhasználásáról
2017. október 2, hétfő

EFSA-konferencia új tudományos eredmények hatósági felhasználásáról