null Lágyítószer oldódott ki üveges chili olaj fedeléből

Lágyítószer oldódott ki üveges chili olaj fedeléből

2019. február 18, hétfő

A Nébih a RASFF-on keresztül értesült arról, hogy a holland hatóság határérték feletti lágyítószert, úgynevezett epoxidált szójaolajat (ESBO) mutatott ki kínai, csirke ízesítésű, tofus, chili olajban. A termék Hollandián keresztül több mint 15 Unió országba eljutott, köztük hazánkba is.

A termék adatai:

  • A termék neve: Csirke ízesítésű, tofus chili olaj
    (Chicken Flavour Chili Oil with Tofu)
  • Márka: Loa Gan Ma
  • Kiszerelés: 280 g, üveges kiszerelés
  • Tételszámok: 2019.12.25, 10015030
  • Minőség-megőrzési idő: 25.12.2019
  • RASFF referenciaszám: 2019.0586

Az epoxidált szójaolaj (ESBO) olyan lágyítószer, amely a termék fedelének tökéletes lezárásához használt műanyag tömítőanyagból oldódhat ki, és ezzel belekerülhet az élelmiszerbe.

A termék rövidtávú fogyasztása nem okoz kockázatot, azonban a Nébih elővigyázatosságból kéri, hogy aki vásárolt a termékből, ne fogyassza el azt!


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >