null Komárom-Esztergom megye – 36. számú vizsgálat – Tát Általános Iskola

Komárom-Esztergom megye – 36. számú vizsgálat – Tát Általános Iskola

Komárom-Esztergom megye – 36. számú vizsgálat – Tát Általános Iskola

36. számú vizsgálat – (főző- és tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Tát Általános Iskola Főző- és Tálalókonyha
(2534 Tát, Szent István utca 27.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 12,8 pont

 

 

Menü: Zöldségleves, Mézes-mustáros csirkemell zöldborsós burgonyapüré lionihagyma

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. január 22.

Mintavételi alap : 250 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7- 15 év

Főzőkonyha: u.a.
Üzemeltető: Brilla és Tischner Bt. (2534 Tát, Szent István u. 27.)

 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldségleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Enyhén zavaros, drappos-sárga alaplében különböző méretű és formájú sárgarépa, fehérrépa, zeller és karalábé kocka, gomba foszlányok, levesbetétként sok csigatészta. Tetején áttetsző zsírcseppek.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, enyhén zavaros. A zöldségek és a tészta puha, kissé túlfőtt.
Illat: Jellegtelen, aromaszegény, enyhén zöldséges. A konzervgomba illata dominál. Nem teljesen tiszta, nem harmonikus.
Íz: Erősen borsos, kissé csípős, teljesen sótlan. A zöldségek kissé állott ízűek. Élvezeti értéke nincs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mézes-mustáros csirkemell zöldborsós burgonyapüré lionihagyma (12 + 20 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Kb. tenyérnyi méretű rózsaszín árnyalatú szürkésfehér csirkemell szeleten eltérő vastagságú, aranysárgára pirított hagymacsíkok.

A köret világos zöld színű tört zöldborsó burgonyapürével keverve. A püré kevésbé jól pépesített.

Nagyobb burgonya darabkák és zöldborsó héj érzékelhető.

Állomány:

A hús rugalmasan puha, jellegzetesen száraz. A hagyma ropogós.

A burgonyapüré kissé darabos, nem teljesen sima.

Illat:

A hús kissé jellegtelen. Nagyon enyhén mustáros, savanykás. A hagyma jellegének megfelelően intenzív illatú.

A burgonyapürén a zöldborsó illata dominál.

Íz:

A hús sótlan,enyhén édeskés. A mézes mustáros íz nem érezhető. A hagyma jellegének megfelelő, kellemes. A borsós burgonyapüré teljesen sótlan,intenzíven zöldborsó ízű.

Összhatásában gyenge,jellegtelen,íztelen. Élvezeti értéke minimális.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra:

Zöldésgleves
Sárgarépa 2 kg
Brokkoli mirelit 1,5
Zeller 0,8 kg
Karalábé 0,8 kg
Száraztészta 0,7 kg
Vöröshagyma 0,7 kg
Olaj 0,3 l
Petrezselyemzöld 0,2 g
Fokhagyma 0,03 kg
Fehérbors 0,005 kg

Mézes mustáros csirkemell
Csirkemell 4 kg
Mustár 0,48 kg
Méz 0,28 kg
Olaj 0,28 kg
Feketebors 0,01 kg

Zöldborsós burgonyapüré
Zöldborsó mirelit 3,2  kg
Burgonya 11 kg
Kávétejszín 2 l
Vaj 1,7 kg
Sült hagyma 7 kg

 

 



 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >