Komárom-Esztergom megye – 36. számú vizsgálat – Tát Általános Iskola
Komárom-Esztergom megye – 36. számú vizsgálat – Tát Általános Iskola
36. számú vizsgálat – (főző- és tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Tát Általános Iskola Főző- és Tálalókonyha
(2534 Tát, Szent István utca 27.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 12,8 pont |
Menü: Zöldségleves, Mézes-mustáros csirkemell zöldborsós burgonyapüré lionihagyma
Mintavétel ideje: 2018. január 22.
Mintavételi alap : 250 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7- 15 év
Főzőkonyha: u.a.
Üzemeltető: Brilla és Tischner Bt. (2534 Tát, Szent István u. 27.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldségleves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: | Enyhén zavaros, drappos-sárga alaplében különböző méretű és formájú sárgarépa, fehérrépa, zeller és karalábé kocka, gomba foszlányok, levesbetétként sok csigatészta. Tetején áttetsző zsírcseppek. |
Állomány: | Az alaplé hígan folyó, enyhén zavaros. A zöldségek és a tészta puha, kissé túlfőtt. |
Illat: | Jellegtelen, aromaszegény, enyhén zöldséges. A konzervgomba illata dominál. Nem teljesen tiszta, nem harmonikus. |
Íz: | Erősen borsos, kissé csípős, teljesen sótlan. A zöldségek kissé állott ízűek. Élvezeti értéke nincs. |
Mézes-mustáros csirkemell zöldborsós burgonyapüré lionihagyma (12 + 20 dkg /adag)
Külső megjelenés: |
Kb. tenyérnyi méretű rózsaszín árnyalatú szürkésfehér csirkemell szeleten eltérő vastagságú, aranysárgára pirított hagymacsíkok. A köret világos zöld színű tört zöldborsó burgonyapürével keverve. A püré kevésbé jól pépesített. Nagyobb burgonya darabkák és zöldborsó héj érzékelhető. |
Állomány: |
A hús rugalmasan puha, jellegzetesen száraz. A hagyma ropogós. A burgonyapüré kissé darabos, nem teljesen sima. |
Illat: |
A hús kissé jellegtelen. Nagyon enyhén mustáros, savanykás. A hagyma jellegének megfelelően intenzív illatú. A burgonyapürén a zöldborsó illata dominál. |
Íz: |
A hús sótlan,enyhén édeskés. A mézes mustáros íz nem érezhető. A hagyma jellegének megfelelő, kellemes. A borsós burgonyapüré teljesen sótlan,intenzíven zöldborsó ízű. Összhatásában gyenge,jellegtelen,íztelen. Élvezeti értéke minimális. |
Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra:
Zöldésgleves
Sárgarépa 2 kg
Brokkoli mirelit 1,5
Zeller 0,8 kg
Karalábé 0,8 kg
Száraztészta 0,7 kg
Vöröshagyma 0,7 kg
Olaj 0,3 l
Petrezselyemzöld 0,2 g
Fokhagyma 0,03 kg
Fehérbors 0,005 kg
Mézes mustáros csirkemell
Csirkemell 4 kg
Mustár 0,48 kg
Méz 0,28 kg
Olaj 0,28 kg
Feketebors 0,01 kg
Zöldborsós burgonyapüré
Zöldborsó mirelit 3,2 kg
Burgonya 11 kg
Kávétejszín 2 l
Vaj 1,7 kg
Sült hagyma 7 kg